(Last Updated On: November 20, 2018)

Președintele Klaus Iohannis a refuzat nominalizarea Olguței Vasilescu la ministerul Transporturilor. Uni vorbesc de începutul mult așteptatului război dintre președinte și PSD.
Jurnalistul Liviu Avram spune însă că există posibilitatea ca PSD să revină la președintele Klaus Iohannis cu aceleași două propuneri pentru ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării pe care șeful statului le-a refuzat marți. Liviu Avram este de părere că lipsa argumentării în refuzul numirilor Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer arată că președintele încearcă să câștige capital de imagine în fața propriului electorat.

Liviu Avram la Digi24: „Nu împărtășesc opinia conform căreia președintele joacă dur. Este o revoltă în genunchi a președintelui. A respins doi miniștri după un criteriu pe care nu l-a explicat. Dacă era că respinge miniștrii care au mai fost în Guvernele PSD în ultimii doi ani, ipoteza pică pentru că domnul Leșu a mai fost și l-a acceptat.

Iohannis a refuzat. Liviu Avram: „E o revoltă în genunchi a președintelui. Președintele încearcă să...” 1

Nu reușesc să văd care este criteriul după care i-a respins pe cei doi. Și un alt element care mă face să cred că este o paradă de imagine a lui Iohannis, ca să mimeze o opoziție față de guvern este că știe foarte bine că a doua oară nu va mai putea refuza. Nimic nu împiedică PSD să revină la președinte tot cu domnul Laufer și cu doamna Vasilescu. E o simplă întârziere, o simplă hârjoană, una pur politică, dacă nu politicianistă.

Președintele încearcă să mai salveze cât de cât din imaginea de om înfrânt, pe care și-a construit-o cu migală mai ales în ultimul an de mandat, când a pierdut absolut toate bătăliile pe care era dator să le poarte și nu le-a purtat.

PSD poate reveni cu aceleași propuneri și președintele va fi nevoit să le accepte. CCR a clarificat deja situația miniștrilor. În chestiunea numirii miniștrilor prevederile sunt foarte clare: președintele poate refuza o singură dată propunerile.”