(Last Updated On: November 20, 2018)

Dan Băcăinţan, campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, a obţinut un succes important la cea mai prestigioasă competiţie din lume, dedicată cafelei, organizată în Brazilia, la Belo Horizonte.

Românul a ajuns în finală, ocupând un loc şase.

FELICITĂRI! Român campion în Italia, printre cei mai buni din lume la preparat cocktailuri pe bază de cafea. „Le-am spus aşa: ţara mea este România şi că amintirea mea cea mai frumoasă este legată de verile călduroase ale Transilvaniei. În acel moment i-am rugat pe juraţi să îşi imagineze că ...” 1

Dan Băcăinţan a participat la acest eveniment în calitate de campion al Italiei, premiu obţinut în luna februarie, 2018. Tânărul de 28 de ani i-a cucerit pe italieni povestindu-le despre Transilvania şi despre România.

”Le-am spus aşa: ţara mea este România şi că amintirea mea cea mai frumoasă este legată de verile călduroase ale Transilvaniei. În acel moment i-am rugat pe juraţi să îşi imagineze că se află în Transilvania pe timp de vară, şi am aprins un ventilator cu aer cald.

Pe muzica lui Gheorghe Zamfir, le-am zis să îşi imagineze ca se află în minunatele păduri ale Transilvaniei şi că pe o stâncă pot vedea castelul lui Vlad Ţepeş, cunoscut de ei drept Dracula. Ce ar fi mai potrivit de băut decat un drink sângeros? Aşa s-a născut ideea mea despre cafeaua Vlaady Marry”, afirmă Dan.

FELICITĂRI! Român campion în Italia, printre cei mai buni din lume la preparat cocktailuri pe bază de cafea. „Le-am spus aşa: ţara mea este România şi că amintirea mea cea mai frumoasă este legată de verile călduroase ale Transilvaniei. În acel moment i-am rugat pe juraţi să îşi imagineze că ...” 2

„Eu şi soţia mea Simona, am început să căutăm împreună idei care au luat formă, ca un puzzle câteva luni mai târziu. Cercetarea noastră a început cu a căuta cea mai bună temperatură pentru a servi cafea şi alcool. Şi ne-am dat seama imediat că aceeaşi băutură, la diferite temperaturi s-a schimbat incredibil. Aşa că s-a născut conceptul nostru de competiţie şi am reuşit să creăm două băuturi cu totul diferite cu aceeaşi reţetă.

De fapt le-am numit Celsius şi Fahrenheit pentru că erau două chei pentru citirea aceleiaşi băuturi. Totul a fost posibil datorită evoluţiei complexe a aromei cafelei noastre de la fierbinte la rece: de la notele de cireşe calde la notele proaspete de ananas”, spune Dan Băcăinţanâ, citat de gazetaromaneasca.com.

FELICITĂRI! Român campion în Italia, printre cei mai buni din lume la preparat cocktailuri pe bază de cafea. „Le-am spus aşa: ţara mea este România şi că amintirea mea cea mai frumoasă este legată de verile călduroase ale Transilvaniei. În acel moment i-am rugat pe juraţi să îşi imagineze că ...” 3

Peste o sută de specialişti la nivel mondial, din lumea selectă a cafelei, s-au întrecut pentru un loc de top la mai multe secţiuni: World Latte Art Championship, World Coffee in Good Spirits Championship, World Brewers Cup, şi World Cup Tasters Championship, găzduite în cadrul Săptămânii Intenrnaţionale a Cafelei.