(Last Updated On: November 20, 2018)

Riccardo Scoponi, patronul restaurantului “Ton şi somon”, a povestit momentel dramatice atunci când Alina, o tânără româncă de 29 de ani, a intrat în localul lui ca să ceară ajutor.

Românca fugea de soţul ei macedonean, Sheval Ramadani, care o atacase cu acid în centrul orașului Civitanova Marche, din estul Italiei.

El este salvatorul Alinei, românca stropită cu acid şi înjunghiată în Italia. Mărturii din timpul atacului 1

Datorită lui Scopini, Alina este în viață.

“Am auzit o femeie strigând “Ajutor, mă omoară!” şi am intervenit. Nu mi-am dat seama de gravitatea situaţiei decât după ce am realizat că doamna este înjunghiată în abdomen”, spune Scoponi, citat de observator.tv.

“Fata a intrat plângând în restaurant, în jurul orelor 18.40. Pe faţă avea un lichid care strălucea. Ne-a spus că a fost stropită cu acid şi că are nevoie să meargă la baie ca să se spele. Ne-am dus cu ea şi, după 30 de secunde, în restaurant a intrat un tânăr care a spus că este soţul femeii şi a întrebat unde este. Ca să o putem proteja, ne-am prefăcut că nu ştim. Era extrem de amininţător. L-am întrebat pe cine caută, însă, fata, în momentul în care i-a auzit vocea, i-a strigat să plece”, povesteşte Scoponi.

Numai că macedoneanul nu a vrut să plece. S-a dus după româncă la toaletă.

“Mai întâi, a tras-o de păr. Apoi l-am văzut cum scoate un cuţit din geacă. Am încercat să-l opresc şi să-l trag pe coridor. El a vrut să mă lovească, apoi a înjunghiat-o pe fată”, îşi aminteşte tânărul.

La un moment dat, Scoponi împreună cu angajaţii localului au reuşit să-l imobilizeze pe atacator şi să-l dezarmeze. Individul a încercat să-l înjunghie și pe el, dovadă fiind gaura de cuțit în geaca acestuia.

Chelneriţa a luat rapid cuţitul, iar omul de afaceri italian a chemat poliţia, dar şi ambulanţa pentru a o ajuta pe româncă.

“Eram concentrat asupra lui şi, în primă fază, nu am observat că o înjunghiase pe fată. Abia spre seară, am aflat că lama cuţitului i-a atins ficatul”, povesteşte Scoponi.

“Dacă nu te omor azi, o să te omor mâine. Am 400 de angajaţi, m-a ruinat”, striga atacatorul macedonean, care a fost la un pas să fie linșat de mulțime.

Astăzi, Riccardo Scoponi este catalogat de multă lume drept un erou. Până şi primarul Civitanova Marche, Fabrizio Ciarapica, a aplaudat gestul de curaj al italianului.