(Last Updated On: November 18, 2018)

Simona Halep a rămas fără antrenorul care a făcut-o numărul 1 mondial. Darren Cahill  a decis că are nevoie de o pauză, pentru a sta mai aproape de familie. Un juranlist american a dezvăluit câteva aspecte a relației dintre aceștia.

“Lui Cahill nu-i păsa cum reacționa Simona, ce decizie va lua. Lui i-a păsat doar de meseria lui, să o învețe lucrurile corecte! Putea să-l și demită, dar lui nu-i păsa, ținea la principiile lui. Și-a riscat relațăia antrenor-jucător, nu a ținut de bani. A fost gata să renunțe la bani pentru că avea încredere în abordarea lui!

Dezvăluiri. Jurnalist american despre Simona Halep și Daren Cahill. „Lui Cahill nu-i păsa cum reacționa Simona, ce decizie va lua. Lui i-a păsat doar de ..” 1
Și dacă era să plece, tot dormea bine noaptea! A avut încredere în el și a provocat-o când a părăsit-o temporar. Darren poate că nu i-a fost cel mai bun prieten, poate nici nu trebuie asta, dar a fost acel om care i-a spus tot timpul adevărul în față”, a povestit Matt Zemek, potrivit Digi Sport.

Potrivit informaţiilor oferite pentru Digi Sport de Adrian Fetecău acum ceva timp, Cahill avea aproximativ un milion de euro pe an din contractul de colaborare cu Simona. El mai câştigă în paralel din parteneriatul cu ESPN. Prin comparaţie cu ceilalţi antrenori de top, australianul are câştiguri substanţiale, însă veniturile sale sunt mult mai mici decât ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri.

Simona Halep (#1 WTA) a decis să fie propriul ei antrenor.

“Sunt încă în vacanţă, m-am gândit, dar nu voi avea antrenor în perioada următoare, vreau să merg singură la nişte turnee şi să văd cum va fi. Mă simt bine, am jucat de două, trei ori, nu am avut dureri, dar nu am jucat la un nivel maxim. Sper să fiu bine şi să nu mai am dureri” a spus Simona, conform Telekom Sport., preluată de Gazeta Sporturilor.

Pentru Simona Halep nu este o noutate că va aborda sezonul fără antrenor, după ce în 2013 și în 2014 a fost la fel. În cei doi ani a participat la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, fără a avea un antrenor. În 2014, după turneul din Australia, a început colaborarea cu Wim Fissette.

În 2013, Halep a început colaborarea cu Firicel Tomai, înlocuitorul lui Andrei Mlendea, care a acuzat-o pe Halep că l-a dat afară prin SMS. După ce a încheiat cu Tomai, s-a înțeles cu Adrian Marcu. Înțelegerea a picat la finalul lui 2013, iar în februarie 2014, românca a bătut palma cu belgianul Wim Fissette, care a condus-o pe Halep până în finala de la Roland Garros.

La sfârșitul anului 2014, Halep și Fissette au încheiat colaborarea, iar numărul 3 WTA s-a înțeles cu Victor Ioniță și Thomas Hogstedt. Suedezul s-a despărțit de Halep, iar în februarie 2015, Ioniță a rămas singurul antrenor din staff-ul Simonei.