(Last Updated On: November 6, 2018)

Cântăreața Bjork a purtat o rochie specială, creată de designerul român Lana Dumitru. Rochia multicoloră a fost creată din 25.000 de cristale swarovski, de către designer și un arhitect.

Rochia a fost creată de designerul Lana Dumitru și arhitectul Vlad Tenu în cadrul FORÆVA, un proiect care exploreaza limitele artei, fashionului și ale tehnologiei pana acolo unde niciun artefact uman nu a mai fost vreodată’.

Designerul român Lana Dumitru. Povestea rochiei românești purtate de Bjork. 25.000 de cristale swarovski modelate pe computer și prinse manual….pornind de la covorul bunicii 1

‘Totul a început cu cei de la Swarovski care mi-au propus să facem o colaborare, un proiect special. Practic, ei mi-au oferit cristalele lor pentru a crea ceva în stilul meu. Am decis să colaborez cu arhitectul și artistul Vlad Tenu care făcuse deja o serie de creații care implicau algoritmi și experimente 3D. Și așa, dintr-un proiect regional al brand-ului Swarovski, a devenit un proiect global’ a mărturisit Lana, citată de libertatea.ro.

„Lui Bjork i-a plăcut foarte mult și după o probă și niște ajustări făcute special pentru a-i sta perfect, a ajuns să o poarte la concertul din Anglia, din Eden Project, un paradis ecologic cu păduri tropicale în captivitate, un loc parcă creat special pentru Bjork și conceptul acestui outfit”, a mai spus designerul român.

Surprinzător, ideea de bază a rochiei purtate de Bjork a fost…un covor popular, care i-a aparținut bunicii creatoarei de modă.