(Last Updated On: November 7, 2018)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a venit cu precizări privind infarctul actorului Florin Busuioc. Recunoaște că șeful de secție nu a răspuns la telefon dar Busu a fost operat de o echipăă medicală di care a făcut parte și rezidentul.

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar.

Declarații. Ministrul Sănătății, Busu „a suferit un infarct masiv”. Recunoaște că șeful de secție nu a răspuns la telefon. Ce spune de rezident 1

A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea pentru Digi 24.

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă.

Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipa a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, precizează Sorina Pintea.

Ministrul sănătății a declarat că actorul Florin Busuioc „a suferit un infarct masiv”, dar este în stare stabilă, momentan, el fiind internat la terapie intensivă.

„Rămâne internat la Craiova. Din punct de medical, în acest moment, e bine să rămână acolo”, menționează Sorina Pintea.