(Last Updated On: November 7, 2018)

Busu a suferit un infarct masiv marți seară, imediat după un spectacol la Craiova. Medicul care l-a operat a declarat că a fost adus în stare gravă.

La clinica de cardiologie din Craiova sunt doar doi medici specializaţi în cardiologie intervenţională, iar unul dintre ei l-a operat cu succes pe celebrul om de televiziune. Dr. Paul Traşcă, ajutat de rezidentul Eugen Țieranu , a intrat în sala de operaţii la miezul nopţii. Busu a avut nevoie de un stent după stopul cardio respirator pe care l-a suferit marţi seara.

Declarații. Ce spune medicul care l-a operat pe Busu.  A venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge ...” 1

“Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine.

Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate. Nu este conştient, fiind în continuare sedat.

Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. Din păcate, aici la clinică, noi nu aveam personal medical suficient. Operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea”, a declarat dr. Silviu Traşcă pentru Click!, medicul care l-a salvat pe Florin Busuioc.

În prezent, actorul se află la secţia de Terapie Intensivă a clinicii şi va rămâne aici internat, transferul la Bucureşti fiind considerat un adevărat risc acum pentru el.