(Last Updated On: November 7, 2018)

Busu a fost supus unei intervenții de urgență la inimă după ce a făcut un infarct masiv, așa cum a spus chiar ministrul Sănătății. Unul dintre cei care i-au salvat viața este Medicul rezident craiovean Eugen Țieranu.
El a operat chiar cu câteva ore înainte de a susține examenul la finalul rezidențiatului.

Acesta a devenit astfel medic specialist cardiolog și mai poate profesa la Spitalul Județean de Urgență Craiova până la 31 decembrie 2018, atunci când se termină perioada contractuală cu unitatea medicală. Medicul spune că nu contează cine a pus stentul în cazul lui Florin Busuioc, pentru că este vorba de munca de echipă.

„Mai aveam de susținut examenul de specialitate care a fost programat pentru astăzi, eu fiind medic rezident cu contract pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2018, ceea ce înseamnă că mai am o lună și un pic de rezidențiat”, a declarat, miercuri, pentru Libertatea, Eugen Țieranu.
Ce spune medicul rezident care a participat la montarea stentului lui Florin Busuioc 1
(Eugen Ţieranu (stânga, în fotografie) şi Paul Traşcă (dreapta) sunt medicii care l-au operat pe Florin Busuioc și i-au salvat viața)

Medicul susține că intervenția de marți noaptea a fost o muncă de echipă, așa cum se întâmplă de fiecare dată.

Acesta a lucrat până în primăvară la Spitalul Fundeni din Capitală însă, fiind craiovean, proaspăt căsătorit și proaspăt tătic, și-a dorit să lucreze în Craiova. De-a lungul celor cinci ani de rezidențiat a asistat la mii de operații de montare a stenturilor și speră ca până la urmă să ajungă să lucreze în noua Clinică de Cardiologie din Craiova, unde să salveze viața celor care suferă de afecțiuni cardio-vasculare.

„Când posturile vor fi scoase la concurs, mă voi înscrie și eu, însă după 31 decembrie 2018 eu nu voi mai avea contract cu Spitalul Județean de Urgență Craiova”, a mai explicat medicul rezident.