(Last Updated On: November 10, 2018)

600,000 de tineri au fost obligați să părăsească România de condițiile socio-politice. Doar în ultimii 3 ani. Mulți alții se pregătesc să plece.

Pe Facebook, Bogdan C.: „Aeroportul Otopeni 9.11.2018 o zi la fel de obisnuită ca oricare alta însă mult mai încărcată emoțional. Asteptând îmbarcarea pasagerilor cu destinația Londra, văd în jurul meu oameni ce încearcă să pară ok, fericiți, cu toate că în ochii lor se văd lacrimi, oameni ce vorbesc la telefon și promit că se vor întoarce repede acasă la familiile lor!

Bogdan C.: „Te las cu bine România, supărat pe tine că mă desparți de cei dragi ... Asteptând îmbarcarea pasagerilor cu destinația Londra, văd în jurul meu oameni ce încearcă să pară ok, fericiți, cu toate că în ochii lor se văd lacrimi, oameni ce vorbesc la telefon și promit că se vor întoarce repede acasă la familiile lor!   Din pacate și pe mine mă ...” 1

Din pacate și pe mine mă cuprind emoțiile și o lacrimă îmi cade pe obraz cu gândul că sărbătorile le voi face departe de casă și de familie și că urmează iar o perioadă grea, departe de țară!

Cine cunoaște sentimentul știe despre ce vorbesc! Te las cu bine România, supărat pe tine că mă desparți de cei dragi dar încrezător într-un viitor mai bun!

 

Clotilde Armand: „În ultimii trei ani au părăsit România peste 600.000 de români. Jumătate din cei care au plecat sunt tineri de 20-34 de ani. Forţa de muncă fuge din ţară, un fenomen care nu mai era considerat posibil după emigrarea masivă din anii ’90.

În timp ce românii vor locuri de muncă bine plătite, condiţii de viaţă şi o funcţionare instituţională demnă, actuala coaliției de guvernare vrea un stat corupt, amnistie și grațiere”.