(Last Updated On: November 20, 2018)

Alisa F. Păun, jurnalistă la Antena 1, atrage atenția asupra unei escrocherii căreia era să-i cadă victimă. Faptul că  lucrează la știri a făcut-o să-și dea seama că ceva nu este în regulă.

Alisa F. Păun: „De ziua mea
Cu doua săptămâni înainte, fac rezervare la o pensiune din Brașov. Să plec cu fetele. Nu multe. Alea de mă știu de o viata și încă puțin. Sunt atipică. Nu-mi plac petrecerile mari, ca la nuntă ori botez.

Atenție la escroci!  Jurnalistă Antena 1: „De ziua mea. Cu doua săptămâni înainte, fac rezervare la o pensiune din Brașov. Să plec cu fetele. Nu multe.... Mă sună unii de la pensiune. Îmi spun ca ... 1

Evident, atunci când aștepți ceva, zilele trec de două ori mai greu. Dar trec. Se face data de 9, vineri. Plecarea. Mă sună unii de la pensiune. Îmi spun ca s-a inundat apartamentul și încearcă sa rezolve până în ora 16.

Le spun ca nu e nicio problemă, în jur de ora 20.00 plecăm din București. Revin cu un telefon și ma întreabă dacă accept alternative, pentru că nu găsesc soluții într-un timp atât de scurt. Îmi pică fața. Să nu-mi stric weekendul, le cer doar să fie aproape de centru, mă împac cu ideea, aia e.

Pe WhatsApp primesc imagini cu diferite apartamente. Aleg. Îmi sugerează să întru pe site, să anulez rezervarea inițială, oferindu-se să-mi facă reducere pentru “neprevazut”. Lucrând la știri o vreme și având trăsături de cercetaș, în ciuda aparentelor, am simțit ceva putred. Nu am anulat-o.
*Mai mult, conform politicii pensiunii, nu se returnau banii în caz de anulare.*

Dintr-un trafic infernal, reușesc să plec din București. Cu o jumătate de oră înainte sa ajung în Brașov, hopa, suna telefonul:

– Bună seara, sunt x de la pensiunea y. S-a făcut târziu și voiam să vă întreb dacă mai ajungeți?!
– Poftim?! Am vorbit toată ziua la telefon și mi-ați spus ca e inundat apartamentul.
– Noi? Doamnă, sunteți sigura? Apartamentul e ok, vă așteptăm. Despre ce vorbiți?
– Pai…

Și de aici o serie de discuții neprevăzute. Manager de pensiune, mesaje confruntate,
poliție, cercetări, declarații, apeluri, ore exacte și alte nebunii.

S-a constatat că site-ul fusese spart și așa reușeau să între în baza de date. În cel mai bun caz racolau clienți de la concurență.
Recunosc, la început am ras. Mi se părea o glumă proastă sau mai degrabă o farsă. Dar lucrurile au luat o întorsătură cât se poate de serioasă.

Au trecut două săptămâni. N-au reușit să-i depisteze. Elementul paranoia nu-mi poate fi scos din cap și mă tot întreb unde am fi ajuns pe încredere, peste cine am fi dat, cum ne-am fi descurcat?

În rest, m-am distrat de ziua mea”.