(Last Updated On: November 21, 2018)

Se înăspresc amenzile pentru vecinii gălăgioși. Autorităţile cred că amenda actuală, curprinsă între 200 şi 500 de lei, e prea mică pentru stoparea fenomenului, aşa că pregătesc o nouă lege.

„Modificare şi înăsprire în ceea ce priveşte aceste abateri contravenţionale, de majorare a pragului amenzilor în aceste cazuri, aproape dublu.

Ai vecini zgomotoși? Se propun amenzi record pentru românii care ascultă muzică tare. Ar putea chiar să facă şi închisoare 1

Cine nu plăteşte amenda are două alternative: până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii sau închisoarea”, explică deputatul NICUŞOR HALICI, pentru observator.tv.

Pentru că mulţi contestau amenda în instanţă, pe motiv că poliţiştii n-au dovezi, parlamentarii vor să impună încă o măsură nouă.

O altă iniţiativă parlamentară prevede că toate secţiile de poliţie din România vor fi dotate cu decibelmetre, aparate care măsoară intensitatea zgomotului. Iar în iniţiativă se spune că toţi cei care provoacă zgomote puternice care se resimt în apartamentul persoanelor deranjate cu peste 35 de decibeli riscă amenzi.

Momentan, ideea parlamentarilor e la stadiul de propunere, dar deputaţii speră că legea va intra în vigoare în vara anului viitor.