(Last Updated On: November 8, 2018)

Ministerul Justiției din Costa Rica a făcut câteva precizări privind condițiile în care sunt deținute Elena Udrea și Alina Bica, după ce în presa din România au apărut informații potrivit cărora cele două sunt ținute în condiții groaznice.

Astfel, Oficialii din Costa Rica au dezminţit afirmaţiile pe care avocata Alinei Bica pe care le-a făcut.
„Se află în modulul A2, și, precum știți, închisoarea Vilma Curling nu este supraaglomerată și fiecare deținut are propriul pat. Modulul în care se află cele două este conceput pentru 68 de persoane și nu există supraaglomerare”, a explicat Jose Luis Bermudez, director în cadrul ministerului, citat de digi24.ro.

Adevarul despe condițiile din pușcărie ale Elenei Udrea. Poziția oficială a ministerului Justiției din Costa Rica 1

Bermudez a adăugat că la această oră nu a primit nicio plângere formală din partea Elenei Udrea sau a Alinei Bica şi a dat asigurări că drepturile le-au fost respectate, fără să ducă lipsă de curățenie sau mâncare.

În ceea ce privește situația Elenei Udrea și a fiicei ei, Bermudez a precizat că Udrea îşi vede copilul de două ori pe zi, de fiecare dată la cererea ei, dar că nu a cerut niciodată transferul în clădirea destinată mamelor cu copii.

Avocata Laura Vicol a susţinut că sunt groaznice condiţiile de detenţie în care stau cele două.

„Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a spus avocata.