(Last Updated On: October 21, 2018)

La câteva ore de la izbucnire scandalului înghețării salariilor în 2019, ministrul Muncii a anunțat că salariul minim va crește în România de la 1 noiembrie, în loc de 1 ianuarie.

Noutatea constă în existența a două salarii minime brute:
2350 de lei pentru salariații cu studii superioare
2350 de lei pentru cei care au 15 ani vechime
2050 de lei pentru restul

Vor exista două salarii minime în România! Ministrul Muncii anunță că salariul minim ar putea crește de la 1 noiembrie 1

Cristian Socol: „Cand cresti salariulminim este imposibil sa inghete salariile bugetarilor, nu?
Propunerile Consiliului de Programare Economică:
2080 lei salariu minim de la 1 noiembrie 2018 (mai devreme cu două luni)

Vor exista două salarii minime în România! Ministrul Muncii anunță că salariul minim ar putea crește de la 1 noiembrie 2

2350 lei salariu minim pentru cei cu studii superioare și cei cu vechime de peste 15 ani
Introducerea in Codul Muncii a pragului minim salariu de baza minim brut raportat la câștig salarial mediu brut la 45%”.

Bogdan Giuşcă: „PSD-ul se pare că vrea creșterea salariului minim de la 1 noiembrie.

În timp ce BNR-ul vrea o mini-recesiune pentru a opri creșterile salariale, PSD-ul vrea exact opusul: creștere economică. Dacă se oprește creșterea economică, pierd toată popularitatea și știu că în scurtă vreme ajung în opoziție și/sau la închisoare.

Așa că PSD-ul este forțat de împrejurări să fie și ei puțin social-democrați și să forțeze creșterea salariilor.

Este posibil? Da, nivelul profiturilor în România este foarte mare în comparație cu nivelul salariilor, deci chiar și cu o creștere moderată a productivității, nu este o problemă macroeconomică”.

 

Senatorul Florin Cîţu a anunțat sâmbătă că PSD și-a dat acordul pentru înghețarea salariilor în 2019.

„Romania in criza economica – PSD introduce masuri de AUSTERITATE in 2019!!! Intr-un document trimis Comisiei Europene, in urma cu cateva zile, PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018:

Vor exista două salarii minime în România! Ministrul Muncii anunță că salariul minim ar putea crește de la 1 noiembrie 3

PASD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare si ma confirma)!

Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare.

In poza masurile pe care PSD promite ca le va lua la construirea bugetului pentru 2019.

Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD +ALDE mint ca dubleaza pensiile.

Situatia este dramatica asa cum veti vedea si in raportul asupra economei pe care il public in aceste zile”.