(Last Updated On: October 29, 2018)

Dezastru în Italia, luni. A fost devastată de fenomene meteo extreme, în ultimele ore. Tornade şi furtuni puternice au măturat mai multe oraşe, lăsând în urmă clădiri făcute una cu pâmânul, arbori dezrădăcinaţi şi victime omeneşti. Primul bilanţ anunţat de autorităţi şi citat de presa italiană, anunţă cel puţin 5 morţi şi zeci de răniţi.

Alina N.: „Morti si raniti in Italia. Ploi, furtuni, tornade. Frica. Mare. Scoli inchise. Astazi si maine. Normal. Inclusiv la Roma. Am iesit din casa, astazi, cat sa dau la o parte niste crengi groase de copac, altfel nici la poarta nu ajungeai.

Dezastru. Pe la ora 12-13 ma uitam ingrozita de la fereastra la copacii din curte si mi-am zis ca o sa zboare acoperisul casei de pe appia antica. A cazut lumina. A cazut net-ul. Panica. Pe la ora 17-18 se linisteste atmosfera (…)”.
Vezi aici Video:

Majoritatea intervențiilor, 700 la număr, au fost făcute în Toscana, alte 400 în Lazio, jumătate din ele în Roma și 200 în Veneto și Liguria, potrivit Observator TV.

Vezi aici Viudeo:

O intervenţie dificilă a avut loc într-o clădire din Via Edgardo Ferrati, în zona Garbatella din Roma, unde un arbore gigantic a fost smuls din rădăcini şi aruncat pe o clădire unde locuiau 6 familii, distrugând-o parţial. Toate persoanele au fost evacuate de pompieri.

Vezi aici Video:

Italia este în continuare în alertă.