(Last Updated On: October 23, 2018)

Spania vrea să crească salariul minim la 900 de euro. Este vorba de o mărire aproximativ 22%, cea mai mare din ultimii 40 de ani. Ministrul Muncii din România a anunțat că va mări salariul minim di România de la 1 noiembrie, va fi aproximativ 500 de euro.

Proiectul de buget, înaintat oficialilor de la Bruxelles, prevede o creștere a cheltuielilor cu 5,1 miliarde de euro, banii urmând să fie alocați pentru creșterea salariilor și pensiilor, granturi pentru studenți și asistență socială, informează digi24.ro.

Veste bună și pentru români. Țara din Europa care vrea să mărească salariul minim la 900 de euro. 1

Pe de altă parte, Guvernul a trecut un buget venituri suplimentare de 5,7 miliarde de lei, banii urmând să vină din taxarea suplimentară a veniturilor personale și ale companiilor, precum și din noi impozite pe tranzacțiile de la bursă și de pe platformele digitale.

În aceste condiții, deficitul bugetar ar urma să scadă de la 2,7% la 1,8% din PIB, nivel agreat cu Comisia Europeană.

Liderii opoziției sunt sceptici și au calificat proiectul de buget „iresponsabil și suicidar, iar analiștii economici avertizează că dficitul bugetar ar putea sări de 2,2%.

Spania are o rată a șomajului de 15% și există temerea că, anul viitor, creșterea cu 22% a salariului minim va descuraja companiile să facă noi angajări.