(Last Updated On: October 22, 2018)

Temperaturile din România vor scădea în continuare dramatic după ce un val de aer polar a acoperit țara noastră. Astfel, la peste 2.000 de metri a început să ningă, iar pe Transalpina a început să se depună zăpada.

În următoarele zile aşteptăm anumite modificări ale vremii mai ales prin prisma faptului că se răceşte la mijlocul săptămânii şi vom avea temperaturi spre cele normale sau uşor mai scăzute. De miercuri se răceşte vremea, apar şi ploile care vor cuprinde toată ţara, nu vor fi importante calitativ.

(Foto) Un val polar a intrat deja în România.  Vremea se schimbă radical. Unde a nins deja 1 (Foto) Un val polar a intrat deja în România.  Vremea se schimbă radical. Unde a nins deja 2

(Meteoplus Transalpina – 21 octombrie)

Miercuri şi joi vântul va sufla tare în cea mai mare parte a ţării. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, la început, iar predominant sub formă de ninsoare, dar nu vor fi cantităţi mari”, a declarat Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru cancan.ro.

Și săptămâna viitoare va fi frig.

“Începutul săptămânii ne aduce modificări mari în valorile termice. Luni şi marţi vom avea temperaturi maxime cuprinse între 13 şi 21 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Sudul ţării.

Noaptea vom avea între 3 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în Estul Transilvaniei. Miercuri şi joi temperaturile se vor încadra între 8 şi 14 grade, joi fiind cele mai scăzute. Apoi de vineri vremea se ameliorează uşor, cresc temperaturile, iar precipitaţiile vor fi mai puţine”, a mai spus meteorologul.

MeteoplusPrognoză țară Luni (22 octombrie)

Vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã, cu maxime cuprinse între 12 şi 19 grade şi minime între 2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi pe arii relativ restrânse în vest, nord şi în centru, iar la începutul zilei şi în sud-vest. În cursul nopţii, pe crestele montane vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare, mai ales ziua, în regiunile sud-estice şi doar cu totul izolat în rest. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

Marți (23 octombrie)
Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, exceptând regiunile sudice şi sud-estice unde vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit.

Erika-Eva Micu: Bună dimineața Bușteni, Munții Caraiman au primit zăpadă peste noapte.

(Foto) Un val polar a intrat deja în România.  Vremea se schimbă radical. Unde a nins deja 3 (Foto) Un val polar a intrat deja în România.  Vremea se schimbă radical. Unde a nins deja 4

Ziua, cerul va fi variabil la parţial noros şi doar pe arii restrânse, în zona montanã, vor fi ploi slabe, trecãtoare. În cursul serii şi al nopţii, nebulozitatea se va extinde în majoritatea zonelor începând din nord-vest şi va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în zona montanã, în special la altitudini mari vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, viteze mai mari, de peste 65…70 km/h, urmând a se înregistra la munte, dar local şi în nord-vest şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime, mai ridicate decât cele normale ale datei, între 2 şi 12 grade.

(Foto) Un val polar a intrat deja în România.  Vremea se schimbă radical. Unde a nins deja 5

Miercuri (24 octombrie)
Vremea se va rãci faţã de intervalul anterior, mai accentuat în Transilvania. Vântul va avea intensificãri susţinute în toatã ţara, cu viteze mai mari în cursul zilei când se vor atinge 55…70 km/h şi local 75…85 km/h.

Cerul va avea înnorãri şi îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi ploi temporare pe arii relativ extinse. În zona de munte, în special la peste 1500 de metri, vântul va sufla tare şi vor fi precipitaţii predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 19 grade – cu valori mai scãzute în depresiunea Ciuc-Giurgeu, iar cele minime între -4 şi 7 grade.