(Last Updated On: October 23, 2018)

Război mare între PSD și ALDE. Cei doi aliați nu prea se mai înțeleg astfel că o iau pe căi separate.

Potrivit știripesurse.ro, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va participa miercuri, la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis pe tema legilor justiției, separat de PSD. Dragnea va decide miercuri dimineață dacă va da curs invitației.

Surse. Tăriceanu se rupe de Liviu Dragnea: Merge separat la întâlnirea cu Klaus Iohannis și lasă în ofsaid PSD 1

Potrivit unor surse din interiorul PSD, social-democrații vor organiza o ședință a Biroului Permanent Național, miercuri, de la ora 10:30, în Parlament, pentru a decide dacă vor participa la consultările care vor avea loc cu celelalte partide politice, la Cotroceni, convocate de președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis, luni, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.

Tot astăzi, a fost dată informația pe surse că Tudorel Toader a pierdut sprijinul lui Tăriceanu, urmând ca Dragnea să-l schimbe din funcție. Liderul PSD este nemulțumit că nu aprobă odată amnistia.

Se pare că informația de demitere a ministrului Justiției a fost dată chiar din zona PSD, ca o metodă de presiune.

 

Sociologul Sebastian Lazaroiu: „Se pare că sursele care-l dădeau pe Tudorel pe făraș și pe Tăriceanu capitulând erau chiar Liviu Nicolae Dragnea.

Ăsta-i genul de știre pe surse falsă, dar folositoare, pentru că îți devoalează luptele intestine din coaliție în toată splendoarea lor.

Măcar acum știm sigur că Dragnea îl vrea plecat pe Tudorel și aplecat pe Tăriceanu. Nu de alta, dar OUG pe grațiere și amnistie are textul scris, e pe țeavă și n-are cine s-apese trăgaciul. Pentru știrea asta bag eu mâna în foc”.

Deocamdată, ministrul justiției și-a luat câteva zile de concediu, potrivit Digi 24. Cu toate acestea, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți ai sindicatului penitenciarelor. Și tot marți Tudorel Toader a dezmințit  că va pleca de la șefia Ministerului Justiției, după ce în presă a apărut un citat atribuit lui și în care ar afirma că nu se va mai afla „la frâiele ministerului”