(Last Updated On: October 9, 2018)

Simona Halep se află în țară pentru recuperare după ce a fost diagnosticată cu hernie de disc. Halep se tratează la clinica Kinetic Sport & Medicine, reprezentanții acesteia arătându-se încrezători că sportiva va reveni cât mai repede pe teren.

„Hernia de disc este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni de natură neurologică, dar și cea mai frecventă afecțiune a coloanei. Tratamentele noastre de recuperare prezintă îmbunătățiri foarte mari asupra pacienților nostri. Simona Halep se recuperează cu gimnastică medicală și fizioterapie alături de terapeuții #Kinetic și ne așteptăm să revină în formă pe teren în cel mai scurt timp”, au scris aceștia pe Facebook.

Simona Halep se tratează de hernie de disc în România. Ce spun medicii 1

Ei au detaliat și procesul de recuperare după diagnosticarea cu hernie de disc.

„Hernia de disc reprezinta o afectiune asociata coloanei vertebrale. Coloana vertebrala este structura articulara osoasa, de forma unui tub care se desfasoara de la baza craniului pana la structura bazinului, localizata posterior-median.

Tratamentul conservator al herniei lombare presupune administrarea de analgezice si anti-inflamatoare, a infiltratiilor, precum si repaus la pat. De asemenea, in multe cazuri, specialistii recomanda tratamente care au la baza terapii si tehnici de kinetoterapie si fizioterapie, precum si cele care au la baza masajul terapeutic sau terapia manuala.

Kinetoterapeutii recomanda atat intreruperea sau limitarea pe cat posibil a activitatilor fizice desfasurate, cat si consultarea unui medic specialist. In urma consultatiei, acesta va recomanda realizarea unui set de analize si investigatii medicale, in cadrul careia pacientul va fi evaluat si va fi stabilit diagnosticul.

In functie de diagnostic, medicii vor recomanda pacientului administrarea unui tratament medicamentos si va fi analizata necesitatea interventiei chirurgicale. In general, medicul va recomanda pacientului urmarea unui program de recuperare (kinetoterapie, fizioterapie, masaj, terapie manuala) atat in etapa postoperatorie, cat si in cadrul unui tratament de recuperare in care nu este absolut necesara interventia chirurgicala.”