(Last Updated On: October 20, 2018)

Criză politică din nou în România după ce senatorul PNL Florin Cîțu a prezentat un document în care Guvernul PSD s-a obligat să înghețe în 2019 salariile la nivelul anului 2018.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spune că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Salarii Înghețate în România. Prima REACȚIE din PSD la documentul prin care se prevede ÎNGHEȚAREA salariilor. Ce spune ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici 1

“Face o confuzie în ce spune și ce gândește (n.r.: Florin Cîțu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării legii pensiilor sau salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD și-a respectat promisiunile. Documentul vorbește despre o astfel de abordare și vă spun calculele: legea salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-ați auzit spunând că aș aplica legea într-un termen scurt. Ca legea salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, la România Tv, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta spune că a discutat deja despre această variantă cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar a refuzat să spună dacă liderul PSD Liviu Dragnea este de acord.

“Vedeți cum arată legea bugetului peste câteva săptămâni pentru va prevedea formula finală pentru 2019, adică ne menținem promisiunea de creștere cu 15% la pensii. Iar la salarizare, nu că nu se aplică, ci mai repede se va aplica. E o formulă luată în calcul”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul spune că promisiunile legate de punctul de pensie și majorarea salariului minim de la 1 ianuarie vor fi respectate. Totodată, Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîțu de intoxicare: ” E intoxicarea opiniei publice. De când este senator asta a făcut. De asta a fost dat afară din sistemul bancar”.

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate și nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Liberalul prezintă în acest sens un document trimis CE prin care coaliția de guvernare promite înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

„PSD i-a trădat și i-a mințit pe români. România în criză economică-PSD introduce măsuri de AUSTERITATE în 2019! Într-un document trimis Comisiei Europene PSD +ALDE promit înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din Decembrie 2018. PSD +ALDE NU MAI APLICĂ LEGEA SALARIZĂRII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare)!”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook, postarea fiind însoțită de un extras din documentul trimis către CE.

Senatorul Florin Cîţu: Teodorovici l-a mintit pe Presedinte si a mintit si in plenul Parlamentului. Pentru a demonta miniciunile asa zisului ministru al finantelor publice, cel care se viseaza prim-ministru, va prezint dovada ca inghetarea salariilor in 2019 si neaplicarea legii salarizarii unitare nu este un scenariu ci o DECIZIE LUATA DE GUVERN si asumata, la recomandarea Consiliului European.

Salarii Înghețate în România. Prima REACȚIE din PSD la documentul prin care se prevede ÎNGHEȚAREA salariilor. Ce spune ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici 2

PSD i-a tradat si i-a mintit pe romani.Romania in criza economica – PSD introduce masuri de AUSTERITATE in 2019!!! Intr-un document trimis Comisiei Europene, in urma cu cateva zile, PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018:

PASD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare si ma confirma)! Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare.

In poza masurile pe care PSD promite ca le va lua la construirea bugetului pentru 2019.

Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD +ALDE mint ca dubleaza pensiile.

Situatia este dramatica asa cum veti vedea si in raportul asupra economei pe care il public in aceste zile.

Salarii Înghețate în România. Prima REACȚIE din PSD la documentul prin care se prevede ÎNGHEȚAREA salariilor. Ce spune ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici 3

Cel care semneaza documentul este chiar ministrul Teodorovici. Domnule Senator Teodorovici, mai aveti bani de pensii si salarii?”