(Last Updated On: October 23, 2018)

Plantațiile de nuci forestieri pot aduce un profit de milioane de euro de pe un singur hectar. Lemnul este folosit pentru realizarea unor finisaje de lux şi este căutat în industria aeronautică şi în cea auto.

În urmă cu cinci ani, câţiva afacerişti au vrut să investească în ceva inedit. Aşa că au plantat pe 12 hectare de pământ aproape 200 de nuci forestieri. Ulterior, au împădurit încă 100 de hectare de nuci lângă Buziaş. Spun că este un deficit pe piaţa europeană si de aceea sunt convinşi că e o investiţie profitabilă, informează observator.tv.

Plantaţiile de nuci forestieri ar putea deveni pădurile de aur ale României 1

Cu cât lemnul este mai vechi, cu atât este mai scump. Cel de bună calitate va ajunge în maşinile de lux, în avioanele scumpe sau în armele pentru vânătoare.

Dan Cojcă, administratorul firmei: Este o investiţie relativ mare şi grea la început, în prima perioadă, în care trebuie să faci numeroase lucrări specifice acestui gen de plantaţie, începând cu arături, cu îngrăşăminte, plantarea efectivă, perioada de udări, de stropiri.

Costurile de întreţinere ale unui singur puet, pe o perioadă de 3-4 ani, sunt de aproape 80 de euro, spun administratorii. Este o investiţie de durată care merită.

Dan Cojcă, administratorul firmei: Un metru cub, în funcţie de textură, calităţile, aspectul, desenul firbei, poate să treacă de 10.000 de euro.