(Last Updated On: October 22, 2018)

A devenit oficial. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va dispune un control la Serviciul Județean de Ambulanță, în cazul morţii lui Ilie Balaci. Potrivit ministrului, instituția s-a autosesizat din cauza suspiciunilor familiei fostului fotbalist.

„Ilie Balaci este eroul nostru naţional, şi, având în vedere că au apărut suspiciuni din partea familiei, am considerat ca e nevoie de o anchetă.

Oficial! Control după moartea lui Ilie Balaci. Ministrul Sănătății: „Împreună cu Raed Arafat am decis să se facă verificări dacă totul a fost în regulă. În acest moment ...” 1

Împreună cu Raed Arafat am decis să se facă verificări dacă totul a fost în regulă. În acest moment, nu deţin toate datele, dar dacă s-a ridicat o suspicuiune este de datoria noastră să verificăm. În maxim două zile vom afla ce s-a întâmplat acolo”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de observator.ro.

Decizia Sorinei Pintea vine după ce familia lui Ilie Balaci a arătat că există suspiciuni în jurul morții acestuia.
Presa locală scrie că echipele de intervenție de pe ambulanţă s-ar fi chinuit minute bune să îl intubeze pe fostul fotbalist, folosind un tub de dimensiuni mai mici, destinat procedurilor la pacienții copii. După o oră și jumătate de resuscitare și intervenții specifice, Ilie Balaci a fost declarat mort.