(Last Updated On: October 14, 2018)

David Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. Pentru a ajunge acolo însă a fost nevoie de o mobiliare impresionantă din partea sucevenilor.

Statul român a refuzat să îl trimită la olimpiadă, însă, cu ajutorul donațiilor primite din partea sucevenilor, elevul a reușit să ajungă la concurs, unde a câștigat medalia de aur.

Oana Pellea: „Medalie de AUR la ASTRONOMMIE! PRIMUL DIN LUME! Statul român l-a REFUZAT! Sucevenii l-au ajutat, cu sute de donații, să ajunga la Olimpiadă. Ma intreb ce face ...” 1

David Turturean s-a calificat la olimpiadele din China și din Sri Lanka, dar când a cerut ajutor financiar pentru a ajunge acolo el a fost refuzat de autoritățile locale.

Pe Facebook, Oana Pellea a scris: „Statul roman l a REFUZAT! Sucevenii l au ajutat, cu sute de donatii, sa ajunga la Olimpiada. Medalie de AUR la ASTRONOMMIE!
PRIMUL DIN LUME!

Ma intreb ce face statul roman in afara de a pune bete in roate…de a ingreuna orice demers, inititiva…Ce face Statul Roman pentru acest tineret, pentru batrani, pentru bolnavi, pentru copii, pentru noi toti?
Ce face STATUL ROMAN… in afara de a imprumuta Romania (pe zeci de ani) in scopul de a mari salarii si pensii pentru a cumpara PUTEREA si tacerea acestui popor…

Felicitari acestui eminent elev si celor ce l au ajutat sa si poata arata valoarea la cel mai inalt nivel! David Turturean este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava”.