(Last Updated On: October 8, 2018)

Tot mai multe companii din România angajează pensionari, numărul acestora crescând cu 24% față de anul trecut. Această categorie de vârstă este o soluție pentru criza forței de muncă, spun angajatorii, mai ales că sunt disciplinaţi, serioşi şi stabili.

Petru Nan are 60 de ani şi lucrează ca taximetrist în Braşov. A fost pompier şi de 11 ani a ieşit la pensie.

Noutate. Motivul pentru care companiile din România angajează pensionari și nu tineri 1

Petru Nan, taximetrist: „Îmi ocup timpul liber. Că efectiv dacă, v-am spus, un an de zile nu am făcut nimic, nu mai ştiam unde să merg, ce să fac? Să stau în parc toată ziua? Nu, e greu.”

Asemenea lui, aproape 150.000 de pensionari din toată ţara sunt angajaţi în acest moment. Oamenii vor, în primul rând, să mai câştige nişte bani ca să se poată întreţine, scrie stirileprotv.ro.

Specialiştii spun că angajarea pensionarilor poate fi o soluţie pentru deficitul de personal de pe piaţa muncii. Cei mai mulţi vârstnici sunt angajaţi în domenii de protecţie şi pază, construcţii, contabilitate sau învăţământ.

Mădălina Smeureanu, manager resurse umane: „Preferă să se orienteze spre angajaţi cu vârste mai înaintate şi experienţă mai vastă, tocmai pentru că sunt munci care presupun precizie, atenţie foarte mare la detalii, răbdare.”

Geczi Gellert, angajator: „Aceste persoane au un grad de seriozitate foarte mare, în ideea în care respectă programul de lucru, îşi desfăşoară activitatea cu acurateţe, cu punctualitate, cu fidelitate. Sunt oameni fideli şi ascultători.”

Datele statistice arată ca la sfârşitul anului trecut cele mai mici pensii erau în Botoşani, în medie 860 de lei pe lună.