(Last Updated On: October 17, 2018)

Opoziția acuză faptul că Avocatul Poporului a fost mituit de putere pentru a nu contesta Ordonanțele de Guvern.  Senatorii au aprobat proiectul de lege care îi va permite Avocatului Poporului să-şi cumuleze atât indemnizaţia, cât şi pensia specială, atât timp cât este în timpul mandatului. Asta înseamnă că Victor Ciorbea ar urma să primească peste 36.000 de lei pe lună.

Medicul  Grigorescu Dan: „Avocatul poporului”, o Ciorbea neîncălzită. Sleită chiar! Mă uit la cei alături de care muncesc la spitalul ăsta amărât de urgență: brancardieri, infirmiere, asistenți medicali, kinetoterapeuți, dieteticieni, biologi, bio-fizicieni, farmaciști, medici, muncitori, fochiști, liftieri, șoferi, maiștri, ingineri, operatori de date, analiști IT, informaticieni, ingineri de sistem, juriști, economiști, secretare, psihologi, asistenți sociali, magazioneri, curieri, preoți, funcționari cu studii medii și ce alte categorii or mai fi și le-am uitat…

Medicul  Grigorescu Dan: „Avocatul poporului”, o Ciorbea neîncălzită. Sleită chiar! Mă uit la cei alături de care muncesc la spitalul ăsta amărât de urgență:” 1

Oameni cu școală mai multă sau mai puțină, care lucrează mai mult sau mai puțin decât li se cere și care sunt plătiți mai mult sau mai puțin decât ar merita…

Apoi mă uit înspre Victoraș Ciorbea. Jurist și el (nimic mai mult!), aparent fost politician (zic aparent pentru că se comportă precum unul „pur-sânge”), plătit cu un salariu „special”, cumulând și pensia („specială” și asta!)… I se dau multe mii de euro lunar, pentru ce?

Ce a făcut domnul ăsta în ultimii ani? Care-i sunt realizările?
Că dacă ne gândim mai mult, ceea ce a făcut este că s-a abținut să facă ceea ce trebuia să facă în interesul poporului, al cărui avocat e! Și de care este de fapt plătit! Că de noi e plătit, nu de cei care îi stabilesc salariul!

Și atunci de ce în loc să facă, el de fapt nu face, transformându-și menirea constituțională într-una de sprijin a guvernanților?
Să fii într-atât de laș, de amoral, încât să „intri” în concediu exact atunci când ar trebui să te bați pentru menținerea normalității în societate, pentru apărarea valorilor morale și juridice care apără drepturile fundamentale ale poporului care îți dă atributul esențial al funcției pe care o ocupi, asta mi se pare de o mare jegoșenie sufletească și morală!

Mai țineți minte povestea lui „Radu, medicul rezident” care a devenit șomer încă din primul moment al existenței lui ca specialist pentru că sistemul guvernamental era „înghețat” din lipsa procedurilor cu timing precis? Ei bine, la vreo două luni după ce am reușit să organizăm un concurs „pe bune”, cu concurență reală (pe care l-a și câștigat), m-am trezit cu un telefon de la un „reprezentant al „instituției Avocatului Poporului” care întreba care mai e situația lui Radu.

Nu vă spun ce ușor a răsuflat funcționarul de la „celălalt capăt al undei” când i-am spus că s-a rezolvat între timp prin forțe proprii! Tare aș fi curios dacă aș putea verifica dacă Avocatul Poporului și-a trecut printre spețele rezolvate și pe aceasta. Ca să-și justifice existența!

Sleită și slinoasă a devenit această instituție! După chipul, asemănarea și obiceiurile titularului său…
Imprecațiile pe care le cunosc sunt prea blânde pentru a-i fi adresate celui care ne-a abandonat în mijlocul furtunii, plecând cu elicopterul prin cele Caraibe ca să-și cheltuiască plata trădării!

Dom’le Ciorbea, Victoraș tată, măcar fă-te că te încălzești!”