(Last Updated On: October 16, 2018)

Milioane de români susțin coaliția PSD și ALDE care spune prin Norica Nicolai, europarlamentar, că protestele spontane „nu pot fi agreate decât în limitele în care sunt reglementate în lege”, iar, dacă Guvernul ar adopta într-o noapte un act de tipul OUG 13, „nu mai poate ieși nimeni”. Merită votul?

Medicul Gabriel Diaconu: „Doamna Norica,Eu când vreau sa fluier, fluier, Si când am să vreau să protestez, protestez.

Medicul Gabriel Diaconu: „Doamna Norica, Eu când vreau sa fluier, fluier, Si când am să vreau să protestez, protestez.  u sunt un om liber, doamnă. Nu-mi dă statul libertate. O am. Regula e că ...” 1

Dacă ajung vreodată să cer voie cuiva să protestez, carevasăzică n-aș mai avea de ce. Și dacă îmi impune careva cam cum e cu protestatul, nu doar că protestez dar și râd în timp ce fac asta. De tâmpenia unora.

Eu sunt un om liber, doamnă. Nu-mi dă statul libertate. O am. Regula e că oamenii schimbă țara, nu țara oamenii.
În rest mult succes statului de drepți, să fie după sufletul fiecăruia.
#medicinromania”

Norica Nicolai consideră că decizia ICCJ este „normală” și „corectă”, susținând în același timp că „lumea este liberă să protesteze”.
Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege”, a spus europarlamentarul ALDE, potrivit Digi 24.

Întrebată dacă Guvernul adoptă într-o noapte un document de tipul OUG 13, oamenii mai pot ieşi la protest după o oră în faţa Palatului Victoria, Norica Nicolai a răspuns că nu.

„Nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui”, a precizat ea.

De asemenea, întrebată dacă libertatea de expresie în secolul 21 nu este mai importantă decât o procedură birocratică, preşedinta Consiliului Naţional ALDE a răspuns că „nu”.