(Last Updated On: October 13, 2018)

După 20 de ani în magistratură, judecătorul Cristian Danileț ar fi eligibil pentru pensionare, potrivit noilor Legi ale Justiției, la vârsta de doar 42 de ani.

Judecătorul a afirmat că statul l-ar plăti mai bine pentru a sta acasă decât pentru a lucra. Nu toți magistrații care sunt eligibili vor depune cerere de pensionare, dar cei mai mulți vor fi tentați, este de părere Danileț.

Judecator din România, 42 de ani: „Aveți în fața dumneavoastră un viitor pensionar, iar statul mă va plăti mai mult să stau acasă decât să lucrez. Când am ajuns în  ...” 1

„Nu este singura problemă din legislația nouă privind statutul magistraților și organizarea judiciară. Noi am atras atenția în timpul dezbaterilor și țineți minte acele proteste în stradă cu privire la faptul că sunt lucruri care încalcă standardele internaționale și care vor afecta eficiența justiției.

Eu, anul acesta fac 20 de ani de experiență, deci aveți în fața dumneavoastră un viitor pensionar, iar statul mă va plăti mai mult să stau acasă decât să lucrez. Când am ajuns în plenitudinea pregătirii mele profesionale și în vârful carierei, statul să ușureze plecarea a peste o treime din judecătorii și procurorii țării înseamnă că lucrurile nu s-au făcut cu cap.

E adevărat, nu toți care suntem pensionabili vom depune cerere de pensionare, dar majoritatea vor fi tentați”, a declarat Danileț pentru Digi24.

– Prevederea care se referă la înființarea acelei secții speciale pentru investigarea magistraților rămâne controversată și este criticată de experții Comisiei de la Veneția. Cum se explică faptul că modificările privind pensionarea magistraților se iau măsuri prin OUG, dar alte modificări controversate, cum ar fi diminuarea rolului președintelui în procesul de numire sau refuzare a procurorilor-șefi rămân neschimbate?”