(Last Updated On: October 21, 2018)

ISU Dolj a venit cu noi precizări privind moartea lui Ilie Balaci. Marele fotbalist al României a murit duminică la doar 62 de ani. Familia lui Balaci a cerut autopsia pentru a se vedea cauza concretă a morții.

Potrivit primelor informatii, Ilie Balaci a incetat din viata in urma unui accident vascular cerebral.
Ziarul de Craiova, citand surse apropiate familiei, scrie acum ca totul ar fi plecat de la o reactie alergica pe care fostul mare fotbalist a avut-o.
Sursa citata noteaza ca Balaci a suferit o alergie puternica si nu a mai putut respira. El a suferit apoi un infarct, iar inima sa a incetat sa mai bata.

ISU, precizări despre moartea lui Ilie Balaci: momente dramatice, în ultimele clipe de viață 1

Ziarul de Craiova mai scrie ca Ilie Balaci i-a cerut dimineata mamei sale un ceai cu lamaie, pentru ca se simtea rau. Femeia s-a dus sa il pregateasca, dar cand s-a intors, l-a gasit pe Ilie Balaci cazut, aproape fara respiratie.

Primul om ajuns la fata locului a fost un vecin, care este si medic. Ulterior a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanta Dolj, care nu a reusit sa il intubeze si a solicitat un echipaj SMURD cu medic.

“În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului”, au anunţat cei de la ISU Dolj, potrivit sport.ro.

Cele doua echipe de interventie s-au chinuit minute bune sa il salveze pe Ilie Balaci, dar au constatat decesul dupa o ora si jumatate in care au efectuat manevre de resuscitare.

Familia lui Ilie Balaci a solicitat o autopsie.