(Last Updated On: October 3, 2018)

Dacia a prezentat la Paris noua gamăde motorizare pentru SUV-ul Duster. Aceasta dispune de un nou propulsor de 1,3 litri TCe disponibil în două versiuni de putere, de 130 CP şi 150 CP. Este pentru prima dată când în România este produs un automobil de 150 CP.

Propulsorul de 1,3 litri este unul de ultimă generaţie şi vine inclusiv cu un filtru de particule. Motorul TCe 1.33 a fost dezvoltat în parteneriat de Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Daimler, iar acesta se regăseşte inclusiv pe noul Mercedes-Benz A-Klasse A200, dar şi pe Renault Captur, Scenic, Kadjar, Talisman şi Espace, fiind unul dintre cele mai avansate propulsoare de pe piaţă în acest moment, informează Ziarul Financiar

(Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 1 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 2 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 3

„Acest propulsor dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiază de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, intitulată ‘Bore Spray Coating’.

Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, având ca rezultat o creştere a performanţelor şi un confort sporit în utilizare. Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzină cu injecţie directă integrează de acum un filtru de particule (FAP)”, se arată în prezentarea oficială a noului motor.

(Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 4 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 5 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 6

Ambele motorizări de 1,3 litri vor fi disponibile atât cu tracţiune integrală cât şi cu tracţiune faţă. Rămâne de văzut dacă francezii vor readuce cutia automată cu dublu ambreiaj EDC înapoi pe Duster, după ce 1,5 dCi EDC a fost eliminat din producţie.

Dacia Romania:#FaniDacia, suntem la Salonul Auto de la Paris și vă prezentăm în exclusivitate cele mai noi surprize: Dacia Duster vine cu un nou motor, 1.3 TCe, sistemul Media Nav Evolution trece la o nouă versiune, iar Sandero Stepway îmbracă trei stiluri de design originale, selectate în urma competiției #DaciaRoadStories. Dintre ele, doar unul va deveni viitoarea Serie Foarte Limitată Sandero Stepway! 

Versiunea cu tracţiune faţă va fi disponibilă începând cu luna octobmbrie a acestui an, iar cea 4×4 de la mijlocul anului viitor.

(Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 6 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 8 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 9 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 10 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 11 (Foto) Oficial. Cea mai puternică Dacie din istorie, prezentată la Paris. Noul Duster cu motor „de Mercedes-Benz”. Mesajul companiei Dacia 12

A doua noutate importantă pentru Duster este noul sistem multimedia Media Nav Evolution care în premieră vine cu Android Auto şi Apple Car Play. Până acum, din 2012 modelele Dacia veneau cu sistemul Media Nav – care în timp a beneficiat de îmbunătăţiri, dar fără un salt major.