(Last Updated On: October 22, 2018)

Fetița săracă din Vaslui care a impresionat o țară întreagă după ce a declarat că merge flămândă la școală, trăiește acum momente de poveste. Români din toată țara au venit în comuna Puşcaşi din Judeţul Vaslui pentru a ajuta familia fetiței.

La sfârşitul săptămânii, la Puşcaşi au sosit  ultraşii din Bucureşti. Sensibilizaţi de povestea Roxanei, ultraşii echipei Steaua Bucureşti s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul fetiţei care visează să ajungă medic.

Fetiţa săracă cu pireul, copleşită de darurile românilor: „S-a schimbat viaţa mea. N-am cuvinte să le mulţumesc tuturor“. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov 1

Pe lângă banii donaţi pentru construcţia noii case, ultraşii au ajuns la Puşcaşi un un autocamion încărcat cu haine, alimente, electrocasnice, jucării şi cărţi, scrie adevarul.ro.

Fundația „Casa Share” din Iaşi  s-a oferit să construiască o nouă casă familiei din Puşcaşi până de Crăciun.

Casa Share: Zis și făcut. Luni turnăm betonul la Casa Share 19, casa Roxanei. Aș scrie mai multe, dar las faptele și poze să grăiască !!

Fetiţa săracă cu pireul, copleşită de darurile românilor: „S-a schimbat viaţa mea. N-am cuvinte să le mulţumesc tuturor“. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov 2 Fetiţa săracă cu pireul, copleşită de darurile românilor: „S-a schimbat viaţa mea. N-am cuvinte să le mulţumesc tuturor“. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov 3 Fetiţa săracă cu pireul, copleşită de darurile românilor: „S-a schimbat viaţa mea. N-am cuvinte să le mulţumesc tuturor“. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov 4

Nu uitați că doar cu susținerea voastră am putut realiza atâtea case până acum. În continuare ne puteți trimite un Sms la 8844 cu mesajul: CASA

Vă mulțumim și vă prețuim.

Gândul că va avea o nouă casă, că nu va mai trăi cu spaima că se va dărâma acoperişul peste ei, este pentru copila de 9 ani ”o poveste”.

Pe lângă casa nouă şi donaţiile primite, Roxana va avea parte şi de prima vacanţă din viaţa ei. La cei 9 ani, nu a părăsit niciodată satul natal. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov. Priveşte la munţii de cutii cu ajutoare şi încă nu îi vine să creadă că toate hainele, rechizitele, jucăriile sau alimentele primite sunt chiar ale ei şi ale familiei sale.

”Le mulţumesc oamenilor care s-au gândit la mine şi la familia mea. Au dat bani să îmi facă casa. S-a schimbat viaţa mea. Nişte oameni au zis că plecăm în vacanţă. Nu am cuvinte să le mulţumesc tuturor”, mărturiseşte fetiţa.

Tot la sfârşitul săptămânii trecut, un autocamion încărcat cu materiale de construcţii a sosit la Puşcaşi de la Vatra Dornei.

Fetiţa de 9 ani copleşită de gesturile de omenie cu care sunt înconjuraţi de când povestea ei a apărut în spaţiul public, mărturiseşte, cu sfială, că nu credea că viaţa ei se va schimba prea curând. Cu un tată bolnav, imobilizat la pat, şi cu venituri doar din alocaţii şi ajutor social, familia Roxanei trăia la limita subzistenţei, într-o casă care stă să se dărmâne.

Cel mai mare dintre fraţi, în vârstă de 16 ani, a renunţat la şcoală pentru a merge în sat să muncească cu ziua, să contribuie la întreţinerea familiei.

Cazul fetiţei de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată a stârnit un val de emoţie impresionant în rândul opiniei publice.

„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată”, acesta a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate.