(Last Updated On: October 7, 2018)

O femeie din Hațeg s-a fotografiată alături de o capră neagră ucisă și lăsată să zacă într-o baltă de sânge. Femeia a postat fotografia pe Facebook cu mesajul „La vânătoare de dimineaţa. Simţindu-se fericită”, stârnind revolta românilor.

Pietrele pe care a fost aşezată capra „la poză” au fost înroşite de sângele animalului. Petronela S. a prezentat şi locaţia fotografiei publicată duminică dimineaţa pe Facebook: o pensiune din Munţii Retezat, informează adevarul.ro.

Femeia din România care s-a pozat lângă capra neagră ucisă la poalele Retezatului a stârnit furia românilor: „Cum să fii fericită lângă o frumuseţe a naturii omorâtă?” 1

În câteva zeci de minute, imaginea a stârnit o mulţime de comentarii: „Cum să fii fericită lângă o frumuseţe a naturii omorâtă. Nu sunt destule capre, oi, porci de sacrificat pentru mâncare?”; „Câtă inconştienţă”; „Vai, săraca. Cum curge sângele din ea. Ce brutal. Mai bine ştergeţi poza că vă ia Poliţia. Capra neagră e ocrotită de lege”.

Reprezentanţii pensiunii din Retezat au transmis că „Totul este legal”. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc vânătoarea. Din primele informaţii, capra neagră a fost recoltată în condiţiile legii. La scurt timp, femeia şi-a sters postarea.

Caprele negre pot fi văzute de turiştii care se aventurează pe munte, în Masivele Retezat şi Parâng. Sunt protejate de lege, fiind considerate animale sălbatice pe cale de dispariţie, totuşi, vânătoarea lor este permisă în România.

Anul trecut Ministerul Apelor şi Pădurilor a aprobat „recoltarea” a aproape 500 de exemplare.