(Last Updated On: October 13, 2018)

Un fost ministru al Justiției din Costa Rica, Jose Miguel Villalobos, a declarat că nu există nicio șansă ca apelul depus de Elena Udrea la arestul preventiv să fie admis

“Nu există nicio şansă pentru revocarea arestului preventiv, serios. Avocatul care susţine asta, minte!”, a răspuns Villalobos la întrebarea dacă apelul depus de Elena Udrea, reținută în urmă cu o săptămână în Costa Rica, poate fi admis.

Elena Udrea, veste proastă. Nu există nicio șansă ca să fie eliberată. Ce spune fostul ministru al Justiţiei din Costa Rica 1

Jose Miguel Villalobos a vorbit, de asemenea, despre condițiile de detenție din închisoarea unde au fost duse Elena Udrea și Alina Bica, după ce au fost reținute de Interpol, săptămâna trecută.

“Deţinuţii au ore fixe stabilite pentru a putea da telefoane. De exemplu, ora 16:00 după-amiază. La ora 16:00, deţinutul se duce la telefonul public şi poate suna sau poate fi sunat. Pot fi zece, cinci minute, depinde.

Dacă este un deţinut străin, poate vorbi cu şeful de penitenciar, pentru că nu e acelaşi lucru să suni în Costa Rica sau în străinătate, din cauza diferenţei de fus orar”, spune fostul ministru, citat de observator.tv.

Referitor la regimul vizitelor, Elena Udrea și Alina Bica pot primi vizita avocaților zilnic, în timp ce membrii familiei pot veni doar în weekend.

De asemenea, mama își poate vedea copilul doar dacă acceptă ca acesta să fie adus în închisoare. Nu există condiții speciale pentru astfel de întâlniri.