(Last Updated On: October 23, 2018)

Doi medici au încercat să explice de ce a murit Ilie Balaci. Doctorul Mugur Riza, prieten apropiat cu marele fotbalist, susține că fotbalistul a fost operat în iulie de multiplă hernie de disc în zona cervicală. Acesta ia în calcul posibilitatea ca un cheag să se fi desprins din zonă operată și să fi ajuns la plămâni, să îl împiedice să mai respire.

Autopsia efectuată luni dimineață a stabilit că Ilie Balaci a murit în urma unui infarct miocardic. Legiștii au mai descoperit și un preinfarct mai vechi, deja cicatrizat, pe care marele fotbalist îl avusese, scrie libertatea.ro.

Doi medici din România încearcă să explice de ce a murit Ilie Balaci. „Iau în calcul posibilitatea ca un cheag să se fi desprins din...” 1

Medicul cardiolog Constantin Militaru, la care „Prințul din Bănie” se trata atunci când venea în Craiova, susține că Balaci nu se mai prezentase de mult timp la un consult medical.

„Nu l-am văzut de mai bine de un an. El venea ocazional la Craiova și atunci venea și la mine, dar probabil avea un medic la care mergea în București. Nu aș putea să vorbesc despre alte afecțiuni pentru că nu am raportul autopsiei în față. Este adevărat că avea un tratament, dar nu aș putea să știu dacă îl respecta sau nu. A fost un idol pentru noi toți și cred că trebuie să rămână așa”, a declarat acesta.

Un alt medic al fotbalistului, prieten apropiat, dr. Mugur Riza susține că Balaci avea hipertensiune pentru care ar fi trebuit să ia tratament toată viața. În plus, suferise de curând o intervenție medicală complexă.

„În urmă cu aproape un an și jumătate a ajuns la spital cu o tensiune alarmant de mare, undeva la 220/110. A rămas sub supraveghere medicală pentru două zile, apoi a plecat pentru că nu dorea să se afle că suferă de vreo boală. Era hipertensiv și ar fi trebuit să ia tratament. În schimb, dragul meu prieten mi-a ignorat sfatul de a renunța la fumat”, povestește dr. Mugur Riza.