(Last Updated On: October 16, 2018)

Primarul unei comune din Vâlcea vrea să construiască un aeroport ca să atragă şi mai mulţi oameni de afaceri şi, implicit, mai mulţi bani la buget. Comuna încasează anual aproximativ jumătate de milion de euro din taxele plătite de firmele aflate în parcul industrial din localitate.

Comuna Budești a reuşit în doi ani să devină cea mai mare zonă industrială din Vâlcea. 80 de hectare de teren au fost transformate în spaţii pentru birouri, fabrici şi sedii de firme. În cele peste 100 de societăţi comerciale din parcul industrial lucrează peste 3.000 de oameni. Aici nu există şomeri şi nici asistaţi social,scrie digi24.ro.

Comuna din România care va avea aeroport. Aici nu există şomeri şi nici asistaţi social. Primăria nu are de plătit. Doar încasează. 1

Autorităţile locale vor însă şi mai mulţi investitori, aşa că s-au gândit la un aeroport. În locul păşunilor de acum va fi construită o pistă de 600 de metri lungime pentru avioane uşoare şi elicoptere.

Ion Vlădulescu, primarul comunei Budeşti: În primul rând ne va ajuta pe elicopterele SMURD. Şi sigur, va fi pentru avioane, cu siguranţă private, de mici dimensiuni. Considerăm că este o facilitate bună pentru judeţul Vâlcea.

Oamenii de afaceri din zonă sunt încântaţi de idee, chiar dacă până acum nu a fost schiţat nici planul aeroportului.

Proiectul aeroportului Budeşti va fi gata în februarie anul viitor şi tot atunci vor şti autorităţile cât costă. Aerogara din comună va fi construită doar cu fonduri loca