(Last Updated On: January 4, 2019)

De unde atâta ură împotriva străinilor? De ce sunt ei răi când îți plătesc un salariu mai bun decât în România? În Germnaia nu se trăiește bine? De exemplu, Guvernul german a înregistrat un excedent bugetar de peste 10 miliarde de euro în 2018, al patrulea excedent consecutiv, potrivit Handelsblatt, informează Ziarul Financiar. Germania este singura dintre marile economii ale zonei euro care înregistrează un excedent. Italia şi Franţa sunt aşteptate să încalce reglementările bugetare ale zonei privind datoriile şi limitele de deficit anul viitor, iar Spania ar putea încălca regulile în 2019

Pe Facebook, Claudiu Crisan: „Cati dintre voi v-ati parasit Tara si familia pentru banii strainilor? Cati dintre voi sunteti care munciti din greu printre straini pentru niste amarati de bani?

Claudiu Crisan: „Eu sincer va spun ca am rezistat doar 2 ani de zile in Germania pentru ca tot timpul am fost cu sufletu la cei dragi si la Tara mea. Am renuntat la viata buna si la un salar de 1600 de euro pentru Tara mea si pentru familia mea si o spun cu mana pe inima ca nu regret nici o secunda. Acuma muncesc intr-o ...” 1

Cati dintre voi va luptati cu distanta si cu dorul celor dragi? Precis ca sunteti multi ca mine. Eu sincer va spun ca am rezistat doar 2 ani de zile in Germania pentru ca tot timpul am fost cu sufletu la cei dragi si la Tara mea.

Niciodata nu am vrut sa imi parasesc Tara sau familia dar din pacate nu am avut incotro si am riscat. Am plecat fara nici un leu la mine, fara sa cunosc limba sau pe cineva si mi-am mintit familia ca ma duc la sigur intr-o fabrica prin ceva cunostinte. Cand am ajuns in Stuttgart am stat 6 ore in autogara pana am dat de doi romani care m-au ajutat sa imi gasesc de munca si m-au dus la ei.

Am avut noroc, pentru ca pe mine nimeni nu ma ajutat si toti au ras de mine si vroiau sa vada cum iau tzapa. Dar dupa 2 ani de munca ca sofer la DPD, mi-am gasit jumatatea si m-am insurat.

Atunci am decis sa ma intorc acasa si sa imi fac o familie frumoasa si fericita chiar daca stiam ca nu va fi ca-n Germania. Am renuntat la viata buna si la un salar de 1600 de euro pentru Tara mea si pentru familia mea si o spun cu mana pe inima ca nu regret nici o secunda. Acuma muncesc intr-o fabrica, nu castig mult dar impreuna cu sotia ca lucreaza si ea ne descurcam.

Asa ca nu va spun ce sa faceti ci sa faceti ce simtiti voi ca este bine! Eu asta am simtit ca trebuie sa fac si m-am intors definitiv acasa la mine in Tara. Banii vin si se duc, hainele se deteroriaza, masinile se strica dar iubirea si dragostea celor dragi ne raman mereu in suflet. (…)”.