(Last Updated On: October 23, 2018)

Ilie Balaci a murit duminică (21 octombrie), la Craiova, în urma unui infarct. Fostul mare fotbalist a reușit să adune o avere în țările arabe, acolo unde a antrenat pentru mulți ani.

Ilie Balaci și-a încheiat cariera de fotbalist în 1984, după o accidentare într-un meci din campionat, cu Baia Mare. Pe atunci, „minunea blondă” avea numai 26 de ani. După cariera de fotbalist a urmat din anii ’90 și până în 2017, profesia de antrenor.

Ce avere a lăsat în urma lui Ilie Balaci. A câștigat foarte bine ca antrenor în lumea arabă 1

Mulți l-au luat în derâdere la început pentru această alegere, dar în timp au început să-l respecte și să-l admire și în calitate de antrenor, după ce a reușit să câștige mai multe trofee în lumea arabă. Anii în care a fost antrenor i-au adus bani frumoși. Ilie Balaci a pornit inițial pe salariul de 1.500 de dolari pe lună la Club Africain Tunisia, echipă cu care a câștigat Cupa Tunisiei, campionatul și Cupa Campionilor Africii. scrie cancan.ro

În ultimii ani de carieră a reușit să ajungă și la 100.000 de dolari pe lună, plus bonusurile pe care le primea.

„Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. «Cât îmi dai?» «17.000.» „Dar îmi dai 70.000 la semnătură? » «Da!»

Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, a dezvăluit Ilie Balaci în urmă cu câțiva ani, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Ilie Balaci făcuse și o pasiune pentru mașini de lux, dar și pentru ceasuri de colecție.