(Last Updated On: October 23, 2018)

Milioane de români susțin corupția votând primari sau politicieni cu probleme penale care se ocupă doar de slăbirea luptei anti-corupție. Regizorul englez Charlie Ottley are o constatare amară: e prea multa coruptie în România.

Jurnalistul  Cătălin Striblea: „Sunt la un eveniment al Coalitiei Natura 2000 si aici e un regizor englez, Charlie Ottley care filmeaza in Romania. Ultima data a filmat in zona Borsa unde a vazut “munti intregi rasi la pamant.”

Cătălin Striblea: Regizorul englez, Charlie Ottley care filmeaza in Romania.  “e prea multa coruptie.” E socant pentru ca noi, aici, avem o dezbatere pe tema asta, iar un om care petrece cateva luni in Romania este izbit de ea. Si acum una din doua: 1

Asta in contradictie cu Ucraina unde “se vede inca mult verde.” Omul povesteste ca de 10 ani acolo se taie lemn, ca s-au facut “sute de milioane” si ca niciodata nu au fost operate arestari. “E imposibil sa nu vezi camioanele care cara zilnic lemn”, “iar singurul politist care s-a opus a fost batut.”

Si apoi omul face o remarca socanta: “e prea multa coruptie.” E socant pentru ca noi, aici, avem o dezbatere pe tema asta, iar un om care petrece cateva luni in Romania este izbit de ea. Si acum una din doua: ori unii dintre noi nu mai recunosc coruptia, or avem politicieni nerusinati si mafioti. Hai sa ghicim!

Sau, foarte posibil, e un strain care vrea sa ne fure”.