(Last Updated On: October 23, 2018)

O româncă povestește experiența avută călătorind cu trenul, după mulți ani. Trebuie să ai ceva curaj să mergi cu trenul, cine știe peste ce dai.

Carmen V. R.: „După mulți, foarte mulți ani, am mers din nou cu trenul – la noi acasă, în România. N-a fost rău, ba chiar mi-a plăcut mult de tot cu Softrans – curat, personal amabil. E drept, distanța a fost scurtă și n-a fost vreme să mă plictisesc. Și cu CFR-ul a fost foarte bine – vagon curat, modern, nimic de reproșat din punctul ăsta de vedere.
Carmen V: „După mulți, foarte mulți ani, am mers din nou cu trenul - la noi acasă, în România...  am o mare nedumerire: de ce se permite consumul de băuturi alcoolice în public, în tren? La întoarcere era un grup de vreo 8 bărbați care au băut încontinuu, zăngănind muuuuulte sticle de vin, de tărie și cutii de bere, evident că...” 1

Numai că am o mare nedumerire: de ce se permite consumul de băuturi alcoolice în public, în tren? La întoarcere era un grup de vreo 8 bărbați care au băut încontinuu, zăngănind muuuuulte sticle de vin, de tărie și cutii de bere, evident că vorbind foarte tare – în tot vagonul numai gura lor se auzea (și foarte puțin a vecinilor politicieni, doi domni deputați de la care am aflat eu cum stă treaba cu partidele, voturile și televiziunile, deși nu mă interesa câtuși de puțin).

Revenind la treaba cu alcoolul consumat într-un mijloc de transport în comun, să știți că oamenii nu erau români. Mi se păreau a fi danezi, dar nu asta era important, am specificat-o doar ca să nu credeți că mitocănia s-a născut la noi, că au și alții faliții lor.

Așa cum nu se permite fumatul în tren, mie mi s-ar părea firesc să nu se permită nici consumul de alcool – vă rog să nu spuneți că nu deranjează pe alții, cum deranjează fumul de țigară.

Ba deranjează – pentru că alcoolul miroase, pentru că băut în excces ridică nivelul decibelilor și oamenii uită că trenul nu le aparține și nu ne interesează pe toți strigătele și hăhăielile lor.
Și e un exemplu negativ pentru copii. Singurul lucru bun – după ce mi-au spart urechile și mi-au mutat nasul din loc cu mirosul de vin amestecat cu bere și tărie, a fost că la plecare și-au adunat sticlele și cutiile goale în vreo două sacoșe și nu le-au lăsat azvârlite prin vagon”.