(Last Updated On: October 15, 2018)

Legea pensiilor va merge în Parlament, unde va fi dezbătută în procedura de urgenta, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

“Noi speram ca intr-o luna sa fie adoptata. Asta daca nu este atacata la CCR, sau nu este retrimisa Parlamentului de catre presedinte. Daca se va intampla asa ea va fi adoptata spre finalul acestui an”, a spus ministrul la Romania Tv.

Când se dublează pensiile în România. Ministrul Lia Olguţa Vasilescu, despre legea pensiilor 1

“Este o lege apreciata de federatiile de pensionari cu o exceptie. Toate s-au pronuntat ca daca ar fi sa iasa in strada ar fi pentru a apara aceasta lege, noi am stat cu ei de vorba in aceasta perioada de un an de zile. Am retinut cam 90% din ce si-au dorit.”

„Ca sa multumeasca pe toata lumea ar insemna sa avem 40 de miliarde de lei in plus fata de cei 80 de miliarde de lei pe care deja ii avem. Nu vrem sa facem o lege inaplicabila, ci una care dubleaza pensiile pana in 2021, cresc in fiecare an. Pana in 2021 se creste pe punctul de pensie, asa cum s-a crescut pana acum.”

In ultimii doi ani cand am pornit de la 871 si am ajuns la 1100 de lei punctul de pensie, anul viitor se va ajunge la 1265, in 2020 se va ajunge la 1775. Deja este dublat doar din punctul de epensie.

In 2021 va fi 1875 de lei, se va intra si pe noua formula de calcul care va aduce o noua majorare. Din 2022 se calculeaza rata inflatiei plus 50% din cresterea reala a salariului mediu brut. Pensiile cresc chiar si pana la intrarea efectiva a legii”, a precizat ministrul Muncii.