(Last Updated On: October 16, 2018)

Ziua de Black Friday în România sau “Vinerea Neagră” este considerată ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă.

Black Friday se întoarce anul acesta în data de 23 noiembrie 2018! Toruși, unele magazine participante aleg să ofere reduceri încă din perioada 17 – 19 noiembrie, iar altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 24-26 noiembrie, transmite libertatea.ro.

Când e Black Friday în România, în 2018. Ce trebuie să faci ca să nu iei țeapă în cel mai mare eveniment de shopping al anului 1

Dacă vânați produse cu preț redus, nu trebuie să achiziționați produse electronice sau electrocasnice în următoarele două săptămâni.

Prețurile promoționale de Black Friday trebuie să fie mai mici decât cele din ultimele 30 de zile, conform Legii 650/2002, astfel că dacă vă doriți neapărat ceva, este posibil ca acestea să fie mult mai ieftine încă de la mijlocul lunii noiembrie.

Un studiu recent realizat de către compania de cercetare a pieței GfK arăta că prețul mediu al smartphone-urilor a crescut cu 15,7% în Europa Centrală și de Est în trimestrul al treilea.

Dacă ați hotărât că vreți să achiziționați un produs de Black Friday, nu trebuie neapărat să îl achiziționați la prima promoție pe care ați pus ochii. Pe internet există mai multe comparatoare de prețuri, precum Compari.ro sau Price.ro, cu ajutorul cărora puteți vedea dacă alți comercianți au prețuri mai mici la același produs. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele de identificare ale bunurilor pe care doriți să îl cumpărați și puteți găsi oferte alternative.

Consumatorii trebuie să știe că orice produs comandat online se poate returna în 14 zile dacă nu sunt mulțumiți de el, fără a fi nevoit să invoce vreun motiv.