Alexandru Cautis: „Și totuși nu e totul pierdut… Astăzi, în timp ce eram în anticamera managerului de la Spitalul Elias, a intrat pe ușă un pacient în pijamale, cu o branulă la mâna în care ținea o cerere. A spus secretarei pe un ton umil”:

(Last Updated On: October 23, 2018)

Alexandru Cautis a rămas impresionat de gestul unui bolnav internat la la Spitalul Elias din Buucrești.

Pe Facebook, Alexandru Cautis a scris: „Și totuși nu e totul pierdut… Astăzi, în timp ce eram în anticamera managerului de la Spitalul Elias, a intrat pe ușă un pacient în pijamale, cu o branulă la mâna în care ținea o cerere. A spus secretarei pe un ton umil:

“Vă rog, dați-i domnului manager această cerere a mea. Nu am mai cerut niciodată nimic de la dânsul și nici nu voi mai cere. Atât vreau și sper să se poată: să le transmită domnul manager femeilor de serviciu să mă lase să dau de mâncare porumbeilor care vin pe pervazul salonului meu.

Este vorba de doar două felii de pâine, le fac firimituri și le dau porumbeilor, le ciugulesc repede, în doar două minute. Nu cer nimic altceva. Mă scuzați, sper să se poată, să nu mă mai certe, vă rog…”

Două minute de bucurie pot face mai mult decât orice tratament din lume. Un zâmbet din partea celor care lucrează în spitale poate aduce pe loc o alinare pe care medicamentele nu o pot produce. Urmăriți cum vin porumbeii către un pervaz pe care puneți firimituri de pâine. În picaj trupul lor ia forma unui zâmbet.

Zâmbete pe cer… Lăsați zâmbetele să aline suferința bolnavilor. Medicilor, asistentelor, fiți blânzi cu pacienții precum porumbeii!”