(Last Updated On: October 2, 2018)

Marți, Adrian Mutu a primit o veste proastă. Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins contestația la decizia Tribunalului Sportiv prin care trebuia să plătească 17 milioane de euro către Chelsea.

Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control privind consumul de cocaină în 2004, a fost condamnat de TAS să achite despăgubiri de 17,1 milioane de euro clubului Chelsea Londra. Considerând că judecătorii TAS au fost lipsiţi de independenţă şi imparţialitate, fostul internaţional român în vârstă de 39 a făcut apel la Tribunalul federal din Elveţia, care i-a respins cererea, informează Mediafax.
Adrian Mutu FALIT? A pierdut procesul de 17 milioane de euro 1

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a mers în acelaşi sens.

„Printr-un verdict foarte motivat, care nu prezintă indicii că ar fi arbitrar, Tribunalul federal (elveţian -n.red.) a concluzionat că domnul Mutu nu a prezentat probe privind acuzaţiile. Nu există niciun motiv serios care să conducă instanţa (CEDO -n.red.) să înlocuiască avizul Tribunalului federal cu propriul aviz”, se arată într-un comunicat oficial al Curţii Europene pentru Drepturile Omului citat de cotidianul francez Les Echos.

Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu singurul arbitru român de la TAS, Cristian Jura. Acesta spune că  Adrian Mutu nu trebuie să mai plătească suma uriașă cerută de Chelsea.

“Decizia TAS a fost o penalitate sportivă. Având în vedere că Mutu s-a retras din activitate el nu trebuie să mai plătească daunele cerute de Chelsea. El e antrenor, dar nu mai e jucător, calitate pe care o avea când Chelsea a cerut acea sumă de despăgubire.
Adrian Mutu FALIT? A pierdut procesul de 17 milioane de euro 2

Eu cred că el a continuat procesul și la CEDO pentru a-și demonstra nevinovăția. El consideră că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil la TAS”, a declarat Cristian Jura, arbitru TAS, pentru GSP.ro.