(Last Updated On: October 6, 2018)

Opt familii au primit terenuri și proiecte de casă în cadrul programului „Hai Acasă”. Cele opt familii au primit terenuri pe strada Borviz, 300 de emtri pătrați fiecare, din Sfântu Gheorghe.

Noii proprietari au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ, informează stiri.rttbrasov.ro.

8 familii din România primesc terenuri și proiecte de casă prin programul „Hai Acasă” 1

„Familiile tinere au primit câte un teren de 300 metri pătrați, pe care vor putea construi case tip. Ei vor putea alege dintre patru proiecte pentru case, puse la dispoziția lor gratis de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Autorizațiile pentru construcții vor trebui obținute în termen de un an, tinerii având la dispoziție doi ani pentru construirea caselor. După o perioadă de zece ani calculate de la finalizarea construcțiilor, solicitanții vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Proiectul „Hai Acasă”  s-a adresat persoanelor cu vârste între 18 și 35 ani, foști locuitori ai orașului care doresc să se mute înapoi acasă și nu dețin locuințe sau terenuri de casă.

Anul acesta, peste 20 de persoane au depus dosare în cadrul acestui proiect, însă selecția finală s-a făcut pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum şi cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor fi acordate tinerilor care vor să revină în oraşul natal.

Programul „Hai acasă“ a fost iniţiat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape zece ani, cu scopul de a stimula tinerii, în special pe cei cu studii superioare, să revină pe meleagurile natale.

De la lansarea acestui program şi până în prezent au fost semnate doar şapte contracte, iar trei dintre acestea au fost revocate.