(Last Updated On: October 10, 2018)

La 3 zile de la Referendumul pierdut, Liviu Dragnea a făcut primele declarații. El a avut și un mesaj pentru Biserica Ortodoxă Română care spune că Referendumul a fost invalidat din cauza asocierii cu numele său.

„Eu sunt om creştin ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt un om religios şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau răspuns la acele ziceri. Cu foarte mare greutate şi doar din respect”, a spus Dragnea, potrivit Libertatea.

Declarații. Liviu Dragnea, mesaj pentru Biserica Ortodoxă Română care l-a acuzat că Referendumul a picat din cauza asocierii cu numele său 1

După eșecul referendumului, care nu a fost validat pentru că nu s-a atins prezența de 30% la vot, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a spus că printre motivele care au condus la acest eșec se numără politizarea evenimentului și asocierea acestuia cu Liviu Dragnea.

„Biserica Română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii. (…) Sunt multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului”, a spus Bănescu.

Dragnea a vorbit, miercuri, și despre pragul de prezență la vot, afirmând că „ideea de cvorum diminuează sau inhibă prezența la vot”.

„Nu trebuie să o justific eu (prezența la vot -n.r.). Am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări. Stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți. Ideea de cvorum se dovedește că diminuează sau inhibă prezența la vot.

Cei care sunt împotrivă au la îndemână un mijloc, boicotul. În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a spus Dragnea.

Întrebat de jurnaliști al cui este eșecul pentru invalidarea referendumului, liderul PSD a răspuns: „Este eșecul fiecărui cetățean român care a votat? Dacă e un eșec, este un eșec al celor care au votat DA. Legea adoptată în Senat nu a fost votată doar de PSD și ALDE”

Întrebat de jurnaliști unde a fost în cele două zile după referendum, Dragnea a răspuns: „Am fost la partid, în Kiseleff. Am fost la partid şi luni şi marţi”.