(Last Updated On: September 12, 2018)

Naționala de tineret sub 21 de ani a României a învins aseară la Ovidiu echipa Bosniei și a urcat pe primul loc în grupa de calificare pentru Euro 2019. România a învins cu scorul de 2-0, primul gol fiind marcat de Adrian Petre, iar al doilea, o bijuterie, direct din corner, înscris de Ianis Hagi.

Golul lui Hagi a devenit viral în întreaga lume, el ffiind preluat de presa internațională.

(Video) Golul lui Ianis Hagi e viral în toată lumea! Ce au scris jurnaliștii turci, spanioli, francezi și italieni 1

(foto gsp.ro)

Reușita sa a făcut repede înconjurul internetului și e în trending pe Twitter, acolo unde toți fanii fotbalului menționează de Ianis. Totodată, ziare din Turcia, Spania sau Italia au publicat articole despre golul marcat de fiul lui Hagi, informează fanatik.ro.

„Fiul legendei Hagi a marcat direct din corner” – a scris FotoMac din Turcia

„Orgoliul patern a apărut în fața lui Hagi. minunăție reușită de fiul său! Ianis Hagi a înscris un gol olimpic în partida pe care România a jucat-o cu Bosnia la U21. Ce-i drept și portarul advers a contribuit…” – au scris jurnaliștii spanioli de la AS.

La finalul meciului, Ianis Hagi a vorbit despre golul înscris din corner: „Încă din prima repriză am vrut să dau direct din corner, dar am așteptat repriza secundă pentru a avea și vântul de partea mea. Îmi ies și la antrenament astfel de faze. E o chestiune de moment, de inspirație, de instinct. Mi-am ascultat instinctul și am dat la poartă”

A fost cel de-al treilea gol înscris de Ianis în acest sezon, care venea după o altă reușită importantă: golul din penalty marcat în prelungirile partidei CFR Cluj – Viitorul, în urma căruia echipa sa a câștigat cu 2-1.

România va mai juca două meciuri în această grupă, ambele pe teren propriu, cu Ţara Galilor, la 12 octombrie, şi cu Liechtenstein, la 16 octombrie. La aceeaşi dată, 16 octombrie, va avea loc meciul Portugalia – Bosnia-Herţegovina. Portughezii mai au un meci în Liechtenstein, la 11 octombrie.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Pentru a fi siguri de calificarea de pe primul loc, “tricolorii mici” mai au nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri.

Răzvan Prepeliță: „A trecut aproape un sfert de secol de când taică-su marca fabulos contra Columbiei. Acum, hopa și ăsta micu” cu bijuteriile pe teren. Nu am mai scris despre fotbalul românesc, dar dacă se califică ăștia mici,… nu cred că rezist”.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!