(Video) 4800 de români au cântat imnul la unison. RECORD MONDIAL la ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României

(Last Updated On: September 30, 2018)

Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, a intrat în cartea recordurilor după ce 4800 de persoane au format Harta României. Recordul era deţinut până acum de Myanmar care a adunat doar 3.500 de oameni pentru a forma harta ţării lor.

Participanţii, veniţi din peste 70 de localităţi ale ţării, au început să se strângă în cetatea Alba Carolina încă de la primele ore, scrie stirileprotv.ro.

(foto: alba24.ro)

Pentru ca recordul să fie validat, participanţii au fost nevoiţi să stea 5 minute în linişte şi nemişcaţi.

Ivan Patzaichin: “Un moment istoric putem spune. E anul centenarului, se poate vedea ce înseamnă unitate.”

Pravin Patel, reprezentant Guinness World Records: “Este uimitor să vezi atât de mulţi oameni formând harta României, foarte emoţionant. A trebuit să întrunească numărul minim de 3466, record stabilit în Myanmar, la începutul acestui an.”

Ovidiu Neamțu, inițiatorului proiectului: “Tinerii noştri trebuie să înţeleagă ce sărbătorim noi anul acesta. Până la urma asta a fost cel mai important obiectiv, să educăm tinerii într-un mod alternativ, diferit.”

Vezi aici Video:

Acesta este al doilea record pe care Alba Iulia îl deţine, după ce, în 2009 aproape 9800 de oameni au luat parte la marea îmbrăţişare a cetăţii Alba Carolina.