(Last Updated On: September 30, 2018)

Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, a intrat în cartea recordurilor după ce 4800 de persoane au format Harta României. Recordul era deţinut până acum de Myanmar care a adunat doar 3.500 de oameni pentru a forma harta ţării lor.

Participanţii, veniţi din peste 70 de localităţi ale ţării, au început să se strângă în cetatea Alba Carolina încă de la primele ore, scrie stirileprotv.ro.

(Video) 4800 de români au cântat imnul la unison. RECORD MONDIAL la  ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României 1 (Video) 4800 de români au cântat imnul la unison. RECORD MONDIAL la  ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României 2 (Video) 4800 de români au cântat imnul la unison. RECORD MONDIAL la  ALBA IULIA! Puzzle cu peste 4800 de oameni, așezați în forma hărții României 3

(foto: alba24.ro)

Pentru ca recordul să fie validat, participanţii au fost nevoiţi să stea 5 minute în linişte şi nemişcaţi.

Ivan Patzaichin: “Un moment istoric putem spune. E anul centenarului, se poate vedea ce înseamnă unitate.”

Pravin Patel, reprezentant Guinness World Records: “Este uimitor să vezi atât de mulţi oameni formând harta României, foarte emoţionant. A trebuit să întrunească numărul minim de 3466, record stabilit în Myanmar, la începutul acestui an.”

Ovidiu Neamțu, inițiatorului proiectului: “Tinerii noştri trebuie să înţeleagă ce sărbătorim noi anul acesta. Până la urma asta a fost cel mai important obiectiv, să educăm tinerii într-un mod alternativ, diferit.”

Vezi aici Video:

Acesta este al doilea record pe care Alba Iulia îl deţine, după ce, în 2009 aproape 9800 de oameni au luat parte la marea îmbrăţişare a cetăţii Alba Carolina.