(Last Updated On: September 14, 2018)

Comisia parlamentară de control a SRI l-a audiat joi pe directorul SRI, Eduard Hellvig, timp de 8 ore.

Acesta a declarat că SRI nu deține informații că cineva ar fi pus la cale o tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Update. Ce spune SRI, despre tentativa de asasinat a lui Liviu Dragnea 1

Lucian Viziteu, deputat USR, membru al Comisiei, citat de Digi 24: „Eu chiar eram îngrijorat de soarta unui înalt demnitar, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi am întrebat directorul SRI dacă au astfel de informaţii, cum îi cheamă pe cei patru asasini, dacă au stat la Athenee Palace sau nu.

SRI nu a avut nicio astfel de informaţie despre o tentativă de asasinat a lui Dragnea. S-ar putea să fi fost din interiorul partidului, dar acolo îşi rezolvă singuri problemele.

A fost o sesizare făcută de mine în urma declaraţiilor lui Dragnea şi Tăriceanu că în PSD şi ALDE ar fi ofiţeri acoperiţi. Directorul SRI ne-a asigurat că nu există astfel de oameni în politică, nici în justiţie. Dacă Tăriceanu şi Dragnea consideră în continuare că ar avea colegi, pot să îi dea afară. Din punctul meu de vedere, SRI ne-a asigurat că nu există astfel de oameni în politică sau în justiţie”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Alegerea numelui hotelului – a spus Athenee Palace, nu s-a spus Hilton, unul din hotelurile de-astea noi de după 1989. Asta vorbeşte de publicul ţintă – toţi cei care au peste 45 – 50 de ani acum, care au în minte Athenee Palace ca fiind sediul spionilor veniţi din Vest şi al românilor fugiţi care se întorceau ca spioni, trădători de ţară.

Ei se întorceau să pună la cale malversaţiunile în literatura şi în filmele miliţisto – securiste de dinainte de 1989, la barul englezesc de la Athenee Palace. Acolo se întâmplau lucrurile.

De-aia a zis Dragnea, a fost învăţat de nişte unii care se ocupă cu meseria asta de manipulator.

Deci oamenii ăştia sunt sensibili la Athenee Palace, locul trădătorilor de ţară”.