(Last Updated On: September 10, 2018)

Simona Halep este dată exemplu negativ pentru fustele scurte pe care le poartă pe terenul de tenis. Jurnaliștii de la The Daily Iowan se folosesc de Simona Halep în încercarea de a-i lua apărarea Serenei Williams

În contextul în care organizatorii de la Roland Garros i-au interzis Serenei Williams să poarte costumul negru mulat, jurnaliştii de la The Daily Iowan au oferit-o exemplu negativ pe Simona Halep, românca aflată în fruntea clasamentului WTA.

Simona Halep, criticată din cauza fustelor scurte. De ce o atacă jurnaliștii americani 1

Americanii îi acuză pe oficialii Grand Slam-ului din capitala Franţei că sunt „sexişti şi rasişti”, conform digisport.ro, preluat de Libertatea.

„Giudicelli (n.r. directorul de la Roland Garros) a spus că acel costum, purtat de Serena, a fost o lipsă de respect pentru joc. Cum aşa? Este lipsit de respect pentru că Williams este o femeie cu forme?

Simona Halep, criticată din cauza fustelor scurte. De ce o atacă jurnaliștii americani 2

Pentru că este o femeie de culoare cu forme? Cum poate fi acel material din spandex mai lipsit de respect pentru integritatea tenisului decât fustele scurte purtate de românca Simona Halep sau de alte jucătoare?

Williams îşi acoperă cu siguranţă mai multă suprafaţă din corp cu acel costum, în comparaţie cu fustele scurte purtate de alte jucătoare”, au scris jurnaliștii de la The Daily Iowan.

 

În iunie, Simona Halep a cucerit, la Roland Garros, primul trofeu din Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1.

 

Simona Halep a câștigat Roland Garros. Reacția mulțimii din Piața Victoriei

În schimb, Serena Williams a ajuns în finală la ultimele două turnee de Grand Slam, Wimbledon şi US Open, unde a fost învinsă de Angelique Kerber, respectiv Naomi Osaka.