(Last Updated On: September 19, 2018)

Război total în PSD. Tabăra Gabrielei Firea a dat astăzi publicității scrisoarea manifest prin care cere demisia Liderului PSD. Tabăra Firea anunță discuții și cu Tăriceanu, cel mai probabil pentru formarea unui nou guvern după demiterea lui Dragnea și a Vioricăi Dăncilă.

„(…) Ni s-a cerut să fim interlocutorii dvs pentru a răspunde întrebărilor, urmând ca în zilele următoare colegi de-ai noștri să-și spună punctul de vedere. Nu cred că era un element care să conteze, și anume numărul persoanelor care au semnat deja această declarație privind starea PSD.

Război în PSD. Tabăra Firea, discuții cu Tărceanu. Îl trădează pe Liviu Dragnea? 1

Pot să fac o precizare semnificativă. Suntem suficienți de mulți președinți de organizații, care suntem membri ai CEX, care aderăm la principiile exprimate în acest document astfel încât el să nu mai fie luat în derâdere de către dl președinte Dragnea.

Demersul nostru este 100% responsabil. ”, a spus Gabriela Firea, la Antena3, potrivit stiripesurse.ro.

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, declarații de ultimă oră după ce scrisoarea anti -Dragnea din PSD a devenit publică. Acesta a anunțat, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, că “Vom avea în curând discuții cu conducerea ALDE”. Țuțuianu nu a făcut publică data la care vor avea loc discuțiile, însă susține că tabăra disidenților din PSD va căuta sprijin la ALDE pentru schimbarea din funcție a lui Liviu Dragnea.

“Este o scrisoare în care am încercat să facem o succintă analiză a PSD și am propus măsuri pe care trebuie să le luăm ca partid. Este foarte important să avem în vedere interesele României și ale partidului și să ne gândim la viitor.

Noi suntem mai mulți, nu vom pleca din partid, nici din CEx. Nu cred că lucrurile se închid azi sau mâine. Am făcut un apel public la toți parlamentarii, la toți liderii de filiale județene să ni se alăture în acest demers care nu are la bază niciun fel de interese.

Nu cred că este cazul să discutăm de preluarea puterii, soluția pe care noi am propus-o este un interimat la conducerea partidului, care să fie asigurat de președintele executiv, așa cum este prevăzut în statut.

Așa am decis noi, că este bine să și-o asume trei lideri”.