(Last Updated On: September 14, 2018)

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, de la PSD a venit vineri cu o propunere șoc pentru milioane de români săraci. Servicii medicale în funcție de cât cotizezi la CASS. Asta înseamnă că dacă tu plătești minimul primești puține servicii medicale. Vor fi afectați toți cei cu salariul minim pe economie și pensionarii.

„În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat, vineri, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit Digi 24.

Propunere șoc pentru milioane de români din partea PSD: „Servicii medicale în funcție cât plătești pe CASS”. Victoria Stoiciu: „Bai, esti sarac? Ai salariu minim? Atunci sorry, nu poti beneficia decat de o ...” 1

– Deci oamenii cu posibilități financiare reduse ar beneficia de mai puține servicii? au vrut să se lămurească ziariștii.

– Bun, atunci lăsăm sistemul așa și plătim toți la fel, a venit replica lui Teodorovici. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea? a adăugat el.

Deocamdată, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica această propunere. Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sănătate. Amintim că şi cei care nu plătesc asigurările de sănătate sau cei care au venituri până în 1.050 de lei beneficiază de asistenţă medicală.

 

Victoria Stoiciu: „Bai, esti sarac? Ai salariu minim? Atunci sorry, nu poti beneficia decat de o consultatie lunara gratuita la medic, iti poti face doar analizele pentru urina si hemoglobina, nu ai inclus in pachet vizite la oftalmolog si ai doar 5 zile de spitalizare gratuita pe an. Cand iti creste salariul la 2500 de lei, vei beneficia de mai multe servicii medicale, iti mai dam o aspirina in plus, iar de la 3500 ai si vizita gratuita la obstretician.

Cam asta vrea sa spuna Teodorovici prin “acces la servicii medicale publcie in functie de plata CASS”. Cu alte cuvinte, e un alt fel de a spune crapati dracului daca sunteti saraci, ca nu trebuiti nimanui. Nici macar partidului meu, oricat de multe voturi ati aduce.

La cum vorbeste in ultima vreme, se pare ca Teodorovici tanjeste dupa un electorat precum ascultatorii Radio Guerilla. 
Intr-o tara saraca ca Romania, asta e o dorinta sinucigasa, dar mna, inteligenta nu e obligatorie prin lege”.