(Last Updated On: September 11, 2018)

Fondatorul Politeia și activits implicat în salvarea Roției Montane a ales să predea câteva ore de fizică pentru elevi.

Mihai Vasile: „De săptămâna asta sunt unul dintre cei peste 4500 de profesori necalificați din sistemul de învățământ din România. Voi preda fizică la clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a de la Dârvari. Nu e ideal, mai ales pentru copii.

 Mihai Vasile: „De săptămâna asta sunt unul dintre cei peste 4500 de profesori necalificați din sistemul de învățământ din România. Nu e ideal, mai ales pentru copii.  Ei meritau un...” 1

Ei meritau un profesor/o profesoară calificat/ă. Cei de la clasa a VI-a ar fi meritat chiar pe cineva format pentru a preda conform noii programe.

Dar voi avea câte două ore pe săptămână la cele trei clase, cam jumătate din timpul săptămânal pe care oricum îl petreceam la Dârvari. Voi face tot ce pot să le fundamentez abilitățile de bază matematice (chiar și la clasa a VIII-a încă avem probleme mari în sensul ăsta) și să îi echipez cu ce au nevoie pentru a fi curioși și a înțelege cum funcționează lumea din jurul lor.

Norocul meu, spre deosebire de mulți dintre profesorii în situații similare, este că am un sistem vast de sprijin și știu să accesez resurse. Mama predă fizică de câteva zeci de ani.

Am un prieten bun care predă fizică în UK. Nu va fi ideal, dar va fi bine. Și va fi o experiență despre care voi vorbi mult, ca să știți  Mihai Vasile: „De săptămâna asta sunt unul dintre cei peste 4500 de profesori necalificați din sistemul de învățământ din România. Nu e ideal, mai ales pentru copii.  Ei meritau un...” 2.”